Simona Ionescu / Redactor Șef

Este clar: principalul suspect în cazul răpirii micuței Madeleine McCann va sta șapte ani în închisoare, dar pentru un viol

Este clar: principalul suspect în cazul răpirii micuței Madeleine McCann va sta șapte ani în închisoare, dar pentru un viol
Christian Brueckner, presupusul agresor al lui Madeleine Mccann a fost prins! După ce a violat o femeie în vârstă de 72 de ani în Praia da Luz, a fost dus în închisoare.

Pedofilul Christian Breuckner a fost condamnat la șapte ani de închisoare, după ce a violat o femeie din America. El a fost trimis într-o pușcărie din Oldenburg, nordul Germaniei.

Christian Brueckner este originar din Germania și singurul suspect în cazul dispariției lui Madeleine McCann. Deținutul este un spărgător de case prolific și a fost condamnat și pentru infracțiuni împotriva fetelor tinere. Despre bărbat se știe că s-a mutat în Portugalia la sfârșitul adolescenței și a lucrat în industria alimentară.

Se crede că a locuit în această țară între 1995 și 2007 și că și-a dus traiul într-o rulotă, nu departe de stațiunea Praia da Luz din Algarve. Bărbatul este descris ca având o înălțime de aproximativ 1,80 m, este slab și are părul scurt și blond. Brueckner a fost desemnat oficial ca suspect în cazul Madeleine McCann în aprilie 2022.

Ce obiecte au fost confiscate în timpul percheziției

La sfârșitul lunii mai 2023, anchetatorii au cercetat locul denumit Barragem do Arade, pe care suspectul principal Christian Brueckner l-a numit „o bucățică de paradis” și care se află la 50 de kilometri de locul în care Madeleine a fost răpită în 2007. Procurorul german Hans Christian Wolters, care conduce cazul, a confirmat că în timpul percheziției au fost confiscate o „serie de obiecte”.

De ce este suspect în cazul Madeleine McCann?

Brueckner a fost numit suspect în acest caz după ce rulota sa VW T3 Westfalia galbenă ar fi fost văzută în apropierea stațiunii Praia da Luz din Portugalia, unde a dispărut Madeleine. Deși a negat că se afla în zonă în acel moment și s-a distanțat de acuzațiile care i se aduc, procurorii germani spun că jurnalele telefonice arată că a primit un apel pe 3 mai 2007 în apropierea Ocean Club.

Brueckner susține că se afla la kilometri distanță cu o tânără nemțoaică, pe care insistă că o conducea la aeroportul din Faro. Poliția portugheză l-a numit pe Brueckner suspect oficial, în acest caz la 21 aprilie 2022. A fost pentru prima dată din 2007 când au identificat un suspect în cazul dispariției lui Madeleine.

Agresorul este închis acum pentru viol. Sursă foto: Daily Mail

I-ar fi spus unui amic că știe tot ce s-a întâmplat cu fetița

Brueckner a stârnit interesul autorităților pentru prima dată în 2017, după ce bărbatul i-ar fi spus unui amic de pahar că „știe totul” despre ce s-a întâmplat cu fetița. Totul s-a întâmplat în timp ce stăteau într-un bar din Portugalia, la zece ani după dispariția acesteia. La sfârșitul lunii mai 2023, poliția a lansat o percheziție de amploare în locul pe care Christian Brueckner obișnuia să îl numească „micul său paradis”.

Au fost analizate peste 8.000 de fotografii aparținând lui Brueckner

O suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați a fost curățată de iarbă și arbuști și s-a săpat în pământ până la o adâncime de aproximativ un metru și jumătate pentru a colecta mostre de sol, care au fost trimise pentru teste medico-legale și de ADN în Germania. Rezultatele analizei complete ar putea dura luni de zile pentru a fi finalizate.

La 30 mai 2023 s-a dezvăluit că ar putea exista și alte zone în jurul Praia da Luz, unde Madeleine a stat cu familia ei, pe care poliția le poate cerceta, după ce detectivii germani au analizat peste 8.000 de fotografii aparținând lui Brueckner.

Făcea trafic de droguri

Bărbatul era cunoscut pentru faptul că pătrundea prin efracție în camerele de hotel și în apartamentele din Algarve pentru a-și suplimenta veniturile din traficul de droguri. Se pare că are 17 condamnări împotriva sa pentru diverse infracțiuni în Germania, inclusiv abuzuri asupra copiilor și spargeri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre