Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințesa Charlotte va moșteni bijuterii de zeci de milioane de lire sterline. Lilibet doar visează la așa ceva

Prințesa Charlotte va moșteni bijuterii de zeci de milioane de lire sterline. Lilibet doar visează la așa ceva
În timp ce colecția care va intra în posesia fiicei lui Meghan Markle, Lilibet se ridică la 980.000 de lire sterline, cea pe care o va moșteni prințesa Charllotte se ridică la valoarea de 82 milioane de lire sterlie.

Din colecția de bijuterii care îi va reveni prințesei Charlotte face parte și inelul de 300.000 de lire sterline al lui Kate.

Experții în diamante de la Steven Stone Jewellers au analizat colecția de piese care i-au fost dăruite sau împrumutate lui Kate Middleton și au estimat că aceasta valorează peste 82 de milioane de lire sterline, potrivit Express.

Regele Charles i-a dăruit nurorii sale obiecte prețioase în valoare de 403.045 lire sterline

Prințesa Kate are peste 10 piese împrumutate sau dăruite de regretata regină, despre care se spune că valorează suma uluitoare de 61,8 milioane de lire sterline. Printre acestea se numără chokerul cu diamante al Reginei Maria, tiara Cartier Halo, colierul Nizam din Hyderbad, broșa Maple Leaf, broșa New Zealand Fern și broșa Royal Family Order.

Pe de altă parte, Kate are o serie de bijuterii care i-au fost date de prințul William și regele Charles de-a lungul anilor, care ar putea ajunge tot la Charlotte. Kate a fost destul de norocoasă să primească cel puțin două obiecte în valoare de 403.045 lire sterline de la socrul ei, regele Charles, o brățară cu diamante și un set de bijuterii din aur galben și alb.

Moștenirea Dianei

Kate poartă inelul prințesei Diana în valoare de 300.000 de euro

Kate are, de asemenea, o serie de piese superbe de la prințesa Diana, despre care se spune că valorează în total 16,5 milioane de lire sterline. Și, probabil și acestea vor fi transmise tinerei prințese.

Charlotte, în vârstă de nouă ani, ar putea, de asemenea, să fie într-o zi proprietara inelului de logodnă cu safir al lui Kate, în valoare de 300.000 de lire sterline, care a fost cândva și al Dianei. În plus, prințesa Kate mai are acum cerceii cu perle din Marea Sudului ai Dianei, cerceii Collingwood, tiara Lover’s knot, suita de safire Saudi și brățara ei cu trei fire de perle.

„Scrisoarea de dorințe” a Dianei

Înainte de moartea sa, Diana a scris o „scrisoare de dorințe”, în care explica: „Aș dori să alocați toate bijuteriile mele părții care va fi deținută de fiii mei, astfel încât soțiile lor să le poată, la momentul potrivit, avea sau folosi. Las împărțirea exactă a bijuteriilor la discreția dumneavoastră”.

Colecția de bijuterii de 980.000 de lire sterline a lui Lilibet

Meghan Markle are, de asemenea, o serie de bijuterii din colecția Dianei, care ar putea fi transmise fiicei sale, prințesa Lilibet. Ea urmează să primească de la Ducesa de Sussex, în anii următori, bijuterii foarte scumpe, dar va beneficia la un moment dat și de colecția de ceasuri de firmă a mamei. Obiecte în valoare de 650.000 de lire sterline au provenit din colecția prețioasă a prințesei Diana, în timp ce altele au fost achiziționate de Meghan.  

Numai verigheta și inelul de logodnă ale lui Meghan valorează… șase cifre, dar suma ar putea crește, având în vedere cine le poartă. Acestea includ ceasul Cartier Tank Française al Dianei, despre care se spune că valorează 500.000 de lire sterline.

Lilibet ar putea ajunge, de asemenea, să intre în posesia „inelului cu acvamarin Asprey” al lui Meghan, care a aparținut prințesei Diana. Se spune că inelul valorează între 75.000 și 85.000 de lire sterline și i-a fost oferit lui Meghan ca dar de către prințul Harry.

Cine a moștenit bijuteriile prințesei Diana

Meghan și copiii

După moartea sa, fiilor Dianei, prințul William și prințul Harry, le-au rămas trei sferturi din averea sa de 21 de milioane de lire sterline, celălalt sfert revenind celor 17 fini ai săi. Unele dintre cele mai emblematice bijuterii ale Dianei au fost împrumutate din colecția regală, în timp ce altele nu au fost incluse în averea ei.

La nunta cu Harry, Meghan a purtat o brățară Cartier de 150.000 de lire sterline

Bijuteriile lui Meghan includ, de asemenea, bijuteriile ei strălucitoare din ziua nunții și cadourile somptuoase de la prințul Harry. Atunci când Meghan și Harry au făcut nunta, Ducesa de Sussex a fost văzută purtând o brățară Cartier uluitoare, estimată la o valoare de 150.000 de lire sterline.

Maxwell Stone, expert în diamante, a declarat: „Purtată de Meghan în ziua nunții sale, aceasta ar fi o piesă emoționantă pe care Lilibet ar putea să o moștenească și pe care ar putea să o asorteze cu propria rochie de mireasă în viitor”. Dar, valoarea acesteia ar putea, de asemenea crește uimitor. La recepția de nuntă, Meghan a purtat inelul cu acvamarin al prințesei Diana.

„Și plănuiesc să i-o dăruiesc fiicei mele într-o zi”

Chiar înainte ca Lilibet să se nască, Meghan a avut un cadou dulce planificat pentru fiică, iar povestea din spatele acestuia este atât de dulce.

În 2015, Meghan a declarat că speră ca într-o zi să îi transmită fiicei sale ceasul Cartier de 4.800 de lire sterline de atunci. „… am făcut o risipă totală și am cumpărat versiunea în două tonuri [a ceasului. Am avut-o gravată pe spate: Pentru M.M. De la M.M. Și plănuiesc să i-o dăruiesc fiicei mele într-o zi. Asta este ceea ce face piesele speciale, legătura pe care o ai cu ele”, a spus Meghan pentru Hello.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre