Simona Ionescu / Redactor Șef

Prinții Harry și William, împreună pentru mama lor. Ce au făcut la dezvelirea statuii ei aniversare

Prinții Harry și William, împreună pentru mama lor. Ce au făcut la dezvelirea statuii ei aniversare
Statuia prințesei Diana prinde în sfârșit rădăcini în grădina scufundată de la Kensington, preferată de aceasta. Opera sculptorului Ian Rank-Broadley a fost dezvelită joi, 1 iulie, în ziua aniversării fostei prințese de Walles.

Prinții Harry și William au lucrat împreună pentru mama lor. Cei doi s-au implicat direct în reproiectarea grădinii scufundată a Palatului Kensington, în memoria prințesei Diana, umplând-o cu florile preferate ale acesteia. Prințul Harry și prințul William și-au lăsat astăzi deoparte animozitățile pentru a participa la ceremonia dezvelirii statuii mamei lor.

Frații au fost surprinși în picioare, umăr lângă umăr, așteptând dezvelirea. William părea că vorbește cu seriozitate cu fratele său, care părea la rându-i serios, în timp ce se îndreptau spre ceremonie, scrie Daily Mail.

Peste 50 de soiuri de flori  au fost plantate pentru ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a Dianei. Un paradis de liniște în Londra plină de viață, Grădina Scufundată de la Palatul Kensington a fost unul dintre locurile preferate de reflecție ale prințesei Diana.

De multe ori se oprea să vorbească cu grădinarul în timp ce se întorcea de la jogging-ul de dimineață. Îi făcea complimente pentru starea florilor. Sau îi spunea o glumă. Și nu doar statuia, proiectată de sculptorul Ian Rank-Broadley, va oferi o amintire durabilă a prințesei, a cărei viață a fost scurtată într-un accident de mașină de la Paris în urmă cu aproape 24 de ani.

Prinții Harry și William, împreună pentru mama lor

Fiii ei, prinții William și Harry, au lucrat îndeaproape cu echipa de la Palatul Kensington pentru a reproiecta grădina, umplând-o cu flori parfumate iubite de mama lor. Au fost plantate peste 4.000 de flori, care încorporează 50 de soiuri, inclusiv 100 dintre cele mai preferate Diana precum flori de Nu mă uita, 300 lalele și mai mult de 500 de fire de lavandă.

Există mai mult de 200 de trandafiri, 100 de dalii și 50 de mazăre dulce. Peste 400 de metri de gazon au fost așezate pentru a finaliza decorul. Schema de amenajare și plantare a fost concepută de designerul de grădină Pip Morrison. A fost apoi creat de echipa peisagiști de la Palaces Royal.

Lucrările au început în octombrie 2019 și de atunci cinci grădinari au petrecut 1.000 de ore la plantare. Grădina și statuia Dianei vor putea fi vizionate liber în timpul programului de deschidere a palatului începând de mâine. Dezvelirea de azi s-a făcut în cerc restrâns. Doar William, Harry și un mic grup din cea mai apropiată familie a Dianei au fost prezenți. Prințul Charles a absentat.

Sursa foto: Instagram

Atenție la pisici! Riscați să le îmbolnăviți din prea multă dragoste. Studiu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre