Simona Ionescu / Redactor Șef

Se instalează panica la Casa Regală. Prințul Andrew încearcă să tergiverseze procesul intentat de Virginia Giuffre

Se instalează panica la Casa Regală. Prințul Andrew încearcă să tergiverseze procesul intentat de Virginia Giuffre
Prințul Andrew și avocații să se află în faza de contestare a dosarului de viol intentat de Virginiei Giuffre  (Roberts) împotriva lui. Aceștia susțin că, pentru faptul că ea locuiește în Australia, înseamnă că o instanță americană nu are jurisdicție și nu poate judeca o asemenea speță.

Prințul Andrew a acuzat-o pe femeia care l-a dat în judecată pentru viol că se preface că pretinde că este rezidentă în SUA când, de fapt, ea locuiește în Australia. Avocații săi au cerut marți unei instanțe americane să stabilească dacă poate exista un proces în aceste condiții. În cea mai recentă pledoarie a lor, avocații ducelui au catalogat acțiunile femeii drept „suspecte” și „calculate”. Andrew își pune speranța într-o audiere în fața unui judecător din New York, pe 4 ianuarie, când va încerca să stopeze procesul împotriva lui.

Virginia Giuffre  (Roberts), mamă a trei copii, care l-a dat în judecată pe Andrew, susține că a fost forțată să facă sex cu ducele când avea 17 ani și a fost sclava sexuală a prietenului acestuia, Jeffrey Epstein. Cel de-al doilea fiu al Reginei, în vârstă de 61 de ani, a negat întotdeauna acuzațiile aduse împotriva lui.

Avocații prințului Andrew susțin că americanii nu au jurisdicție să judece cazul

Ieri, avocații ducelui au depus o cerere de cinci pagini, spunând că instanța nu are jurisdicție asupra pretențiilor Virginiei Giuffre  (Roberts), deoarece ea spune că este cetățean al statului american Colorado, când locuiește de fapt în Perth, Australia, într-o casă de 1 milion de lire sterline cu  soțul și copiii ei.

„În realitate, legăturile doamnei Giuffre cu Colorado sunt foarte limitate.  Ea nu locuiește acolo din cel puțin 2019 – cu aproximativ doi ani înainte de a intenta acest proces. Înainte de a depune această acțiune, dar cu mult după ce s-a întors în Australia, doamna Giuffre s-a înregistrat pentru a vota pentru prima dată în Colorado, folosind adresa de acasă a mamei sale – momentul în care doamna Giuffre s-a înregistrat pentru alegeri este suspect și pare a fi o mișcare calculată”, notează avocații.

Ei au adăugat că „Prințul Andrew cere respectuos” instanței să ordone doamnei Giuffre să se supună la o audiere de două ore prin conexiune video pentru a depune mărturie despre locul în care locuiește. Avocații ducelui au susținut anterior că plângerea ei nu are detalii reale și că ea continuă să-și „schimbe povestea”, arată Daily Mail.

Judecătorul va stabili săptămâna viitoare ce se întâmplă cu procesul

Avocații lui Andrew mai spun că, deoarece ea avea peste vârsta de consimțământ din statul New York la momentul presupuselor infracțiuni, Virginia Giuffre  (Roberts), acum în vârstă de 38 de ani, trebuie să demonstreze că a fost forțată să facă sex cu el împotriva voinței ei.

Virginia Giuffre  (Roberts) susține că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu Prințul Andrew în 2001, la Londra, New York și Caraibe. Judecătorul din New York, Lewis Kaplan, va decide pe 4 ianuarie dacă respinge cazul sau își va da acordul să înceapă procesul.

Purtătorul de cuvânt al Prințului Andrew a refuzat deocamdată să facă orice comentariu pe marginea acestui subiect.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre