Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Andrew nu mai poate scăpa de procesul „Rețeaua Epstein”. Judecătorul american a găsit soluția

Prințul Andrew nu mai poate scăpa de procesul „Rețeaua Epstein”. Judecătorul american a găsit soluția
Fiul Reginei Elisabeta II, care e fost reclamat pentru că a abuzat o adolescentă prinsă în „rețeaua Epstein, va ajunge în fața judecătorului. Deși a încercat să fugă de primirea actelor prin care e chemat în instanță, în final, avocații reclamantei au găsit soluția.

Prințul Andrew nu mai poate scăpa de procesul cu Virginia Giuffre. El a fost „servit”, adică a primit documentele incriminatoare prin care s-a deschis procesul. Avocații Virginiei Giuffre Roberts, care l-au căutat fără succes pentru a-i înmâna plângerea până acum, spun că au găsit soluția pentru a-i aduce la cunoștință oficial și legal faptele de care este acuzat. Avocații i-au trimis actele prin e-mail și prin FedEx către avocatul său din Los Angeles.

Ducelui de York i-a fost intentat un proces de agresiune sexuală după ce documentele relevante au fost livrate avocatului său american, potrivit echipei juridice a acuzatorului său.

Virginia Roberts cere despăgubiri după ce a pretins că Andrew a agresat-o sexual când era minoră, o afirmație pe care el o neagă vehement, dar pe care femeia o demonstrează cu dovezi. Se arată, în reclamația depusă de Virginia, că ar fi fost abuzată nu o dată, ci de trei ori. Asta s-a întâmplat când ea avea 17 ani. Și fusese racolată în rețeaua pedofilului Jeffrey Epstein, cu care Prințul Andrew era bun prieten.

Prințul Andrew nu mai poate scăpa de proces

Avocații Virginiei Giuffre au spus la începutul acestei luni că ducele a primit în mod oficial hârtiile. Dar echipa sa juridică a contestat cererea. Problema dacă Prințul Andrew a fost sau nu notificat cu privire la caz – cunoscut sub numele de notificarea procedurii – a fost contestată în timpul primei ședințe preliminare a cauzei civile, săptămâna trecută la New York, scrie Daily Mail.

S-a reținut însă că judecătorul din caz, Lewis Kaplan, a decis că echipa juridică a Virginiei Giuffre ar putea încerca să predea documentele lui Andrew B. Brettler, avocatul ducelui din Los Angeles. După acest moment, documentele legale au fost trimise, prin e-mail și fizic, prin FedEx, conform datelor depuse la dosarul procesului.

E-mailul a fost trimis pe 17 septembrie, în timp ce documentele fizice au fost livrate luni, susține documentul legal. Documentul a fost lăsat la recepția biroului domnului Brettler din Los Angeles, conform chitanței FedEx. E-mailul trimis lui Andrew B. Brettler, avocatul ducelui din Los Angeles arată următoarele:

„În conformitate cu ordinul judecătorului Kaplan din 16 septembrie 2021, prin care s-a acordat moțiunea reclamantului pentru serviciul alternativ (atașat), servesc prin e-mail Citația și reclamația în chestiunea cu titlul de mai sus, în calitatea dumneavoastră de avocat al inculpatului, prințul Andrew, ducele de York. În dosar se menționează că documentele au fost trimise și „în numele instanței, autorității centrale desemnate din Regatul Unit”.

Avocații i-au trimis prințului documentele și în Marea Britanie

Avocații Virginiei Giuffre au susținut pe 10 septembrie că au transmis actele legale privindu-l pe Andrew, și în Marea Britanie, lăsându-le la un ofițer de poliție metropolitană care era de serviciu la porțile principale ale Lojii Regale, Windsor Great Park, pe 27 august, la ora 9.30.

Echipa juridică a lui Andrew a contestat faptul că prințul ar fi fost notificat oficial cu privire la cererea de despăgubire a Virginiei Giuffre. Virginia Giuffre îl dă în judecată pe fiul reginei pentru că ar fi agresat-o sexual când era adolescentă. Ea caută daune nespecificate, dar se speculează că suma ar putea fi în milioane de dolari. Prințul Andrew a negat toate acuzațiile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre