Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry, o piedică în calea planurilor lui Meghan Markle. Ducesa are pașii planificați în detaliu

Prințul Harry, o piedică în calea planurilor lui Meghan Markle. Ducesa are pașii planificați în detaliu
Despre Meghan Markle s-au spus multe, însă nimeni nu poate contesta faptul că este o femeie hotărâtă, iar dacă își pune ceva în cap, reușește cu siguranță. Experții sugerează că Meghan ar avea un plan bine definit pentru viitor. Cât despre Harry, acesta reprezintă o piedică în calea scopurilor mărețe ale fostei actrițe, asta dacă nu va schimba ceva în viitor.

De când s-a mutat definitiv alături de Harry în California, Meghan Markle și-a folosit cu succes povestea de viață pentru a-și crește cota de imagine în rândul americanilor. Atunci când vine vorba despre celebrități, specialiștii din domeniu știu că acestea nu fac nicio mișcare publică fără a consulta echipa de comunicare din spate. 

Meghan și Harry nu fac excepție de la această regulă. Și conform experților britanici care au analizat direcția de comunicare a cuplului, pașii s-ar îndrepta către o carieră politică la cel mai înalt nivel, însă nu pentru Harry, ci pentru Meghan Markle. 

Meghan Markle țintește la Casa Albă și se inspiră de la Trump

Conform experților britanici în politica SUA, ducesa are foarte clar în minte ce își dorește să facă pe viitor. Aceasta s-ar fi decis să țintească spre funcția de președinte al Americii și deja a început să facă pași în această direcție. Turneul pseudo-regal al lui Meghan în autointitulata „țară natală” Nigeria, alături de Prințul Harry, a fost privit de unii ca o trambulină potențială pentru cariera sa politică.

Meghan Markle țintește către fotoliul de la Casa Albă, spun experții

O sursă politică din California liberală a declarat pentru o publicație mondenă britanică faptul că Ducesa ar putea pune la cale un „salt în față” inspirat de Donald Trump în funcții înalte – în contextul speculațiilor că Președinția SUA ar putea fi obiectivul ei final. Trump a folosit emisiunea The Apprentice pentru a-și crește profilul și Fox News ca platformă pentru vederile sale politice înainte de a câștiga nominalizarea prezidențială republicană. Este singurul președinte american care nu a avut serviciu politic anterior.

Meghan nu este pregătită pentru ce o așteaptă 

Conform unei surse din lumea politică, Meghan ar avea defectul multor celebrități, acela că nu știe ce o așteaptă de fapt și nici nu e dispusă să muncească pentru asta: „Meghan are ambiții politice, dar, ca majoritatea celebrităților sau oamenilor de afaceri, nu sunt pregătiți să depună efortul necesar pentru a ajunge acolo. Poate Oprah Winfrey ar putea reuși. Dar ea și-a făcut meritele în alte moduri. Meghan nu a făcut nimic”.

Harry și Meghan locuiesc în California de câțiva ani

Turneul său pseudo-regal în Nigeria săptămâna trecută, prezența sa crescută la evenimentele Invictus și apariția surpriză în Uvalde indică faptul că încercarea ei de a intra în politică nu s-a încheiat. Experții prevăd că, dacă obiectivul ei este o funcție înaltă, sprijinul public pentru drepturile femeilor, grupurile minoritare și comunitățile LGBTQ+ trebuie să urmeze, iar preluarea unei organizații de caritate conexe pentru a arăta americanilor că „ea poate conduce efectiv ceva” ar fi de asemenea necesară.

Meghan nu este prima vedetă care trece la politică 

În cazul în care Meghan Markle ar ajunge la Casa Albă, nu ar fi prima vedetă din California care ar reuși. Reagan a fost guvernator al Californiei înainte de a servi ca al 40-lea președinte al Statelor Unite între 1981 și 1989. 

 

Arnold Schwarzenegger a fost și el guvernator al Californiei

„Există un precedent pentru acest lucru cu Ronald Reagan. Se poate face. Dar trebuie să fie mai mult decât un nume. Trebuie să existe o viziune pentru țară. Americanii vor avea nevoie de convingere și vor să vadă politici”, a spus istoricul Christopher Phelps, expert în politica SUA. Dar academicianul a clarificat că există o diferență – publicul american știa deja unde stăteau ambii actori în ceea ce privește politica. „Reagan și-a petrecut ani întregi pe circuitul vorbirilor și și-a conturat mesajul și ideologia”, a spus el.

Cetățenia britanică a lui Harry, o piedică în lupta pentru Casa Albă 

În ceea ce privește posibilele piedici, chiar prințul Harry ar putea reprezenta o problemă în drumul spre Casa Albă. Conform lui Phelps, prințul ar trebui să renunțe de tot la cetățenia britanică, pentru ca soția sa să poată să-și îndeplinească visul.

Cetățenia britanică a lui Harry ar putea fi o piedică în calea ambițiilor lui Meghan

 „Ar fi o poveste minunată. Prințul britanic care a iubit-o atât de mult încât a renunțat la cetățenia britanică pentru a deveni american. Nu ar fi nicio cerință pentru el să o facă – dar ar trebui să o facă dacă ea ar dori să aibă vreo credibilitate”, a transmis Phelps. 

Harry și Meghan sărbătoresc „nunta de zahăr” 

Până când timpul va stabili dacă ambițiile politice ale ducesei sunt reale, cuplul sărbătorește șase ani de la ceremonia de nuntă de la Capela St. George de la castelul Windsor. Ceremonia cu fast din 2018 a fost urmărită atunci de 1,9 miliarde de oameni de pe tot globul. Invitați celebri precum Oprah Winfrey, David și Victoria Beckham, dar și George Clooney au luat parte la nupțiale. 

Meghan și Harry au aniversat 6 ani de la căsătoria urmărită de peste 1,9 miliarde de oameni la nivel global

Ducele și Ducesa de Sussex sărbătoresc o ‘aniversare de zahăr’ datorită cadoului tradițional oferit cu această ocazie. Conform tradiției, acesta simbolizează povestea dulce a modului în care cuplul s-a îndrăgostit nebunește unul de celălalt, împreună cu bogăția dragostei eterne.

Dar, pe măsură ce afecțiunea lor reciprocă crește și se dezvoltă, conflictele lor foarte mediatizate cu familia regală continuă să ridice întrebări despre relația lor tensionată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre