Simona Ionescu / Redactor Șef

Corupție! Fundația patronată de Meghan și prințul Harry declarată în instanță „delincventă”

Corupție! Fundația patronată de Meghan și prințul Harry declarată în instanță „delincventă”
Prințul Harry și Meghan Markle au devenit persona non grata în Marea Britanie, dar acum au probleme serioase și în America. După ce familia regală s-a dezis de ei, americanii îi acuză pe duci de fapte teribile.

Americanii suspectează escrocheria celor doi și i-au declarat „delicvenți” pe  Meghan Markle și Fundația Archewell a Prințului Harry. Totodată, cei doi Duci de Sussex, au primit ordin să nu mai solicite sau să cheltuiască pentru Fundația lor Archewell, după ce au fost declarați delincvenți de către Registrul de Caritate și Strângeri de Fonduri din California, arată Revista People.

Americanii suspectează escrocheria

Conform presei americane, în data de 3 mai, procurorul general al Californiei, Rob Bonta, a emis o notificare de delincvență în numele Registrului de organizații caritabile și strângeri de fonduri către Fundația Archewell. Potrivit documentului obținut de Revista People, organizația este „listată ca delincventă la Registrul Organizațiilor Caritabile și al Strângerilor de Fonduri pentru că nu a prezentat rapoartele anuale necesare și / sau taxele de reînnoire”.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, au primit o notificare de „delicvență” din partea procurorului general al Californiei (Daily Mail)

„O organizație care este listată ca delincventă nu este în stare bună și îi este interzis să se angajeze într-un comportament pentru care este necesară înregistrarea, inclusiv solicitarea sau plata fondurilor caritabile, subliniază scrisoarea. Organizația poate fi, de asemenea, supusă sancțiunilor, iar înregistrarea sa poate fi suspendată sau revocată de către Registru. Odată ce trimiteți înregistrarea (înregistrările) restante, veți fi notificat cu privire la valoarea oricăror taxe de întârziere datorate”.

Meghan Markle și Fundația Archewell a Prințului Harry au fost declarați „delincvenți”

Potrivit unei surse apropiate fundației, organizația ar fi depus dosarul cu raportul anual la timp, însă un cec care a fost trimis nu a fost primit niciodată. Fundația a devenit conștientă de acest lucru abia atunci când a fost emisă notificarea de delincvență. Un nou cec a fost trimis prin poștă, iar Fundația Archewell se așteaptă ca problema să fie rezolvată rapid și reflectată în înregistrări în următoarele șapte zile lucrătoare.

Scrisoarea din 3 mai transmisă de procurorul general prin intermediul Departamentului de Justiție din California listează adresa fundației ca fiind înregistrată în Beverly Hills, California, adresă care se află la aproximativ două ore de casa Ducelui și Ducesei de Sussex din Montecito.

Misiunea Fundației declarată „delicventă” de procurorul general din California

Fundația Archewell este organizația non-profit înființată de Prințul Harry, în vârstă de 39 de ani, și soția sa, Meghan, în vârstă de 42 de ani, în urma retragerii lor din rolurile regale în 2020.

„Misiunea noastră este simplă: să ne implicăm, să facem bine. Întâmpinăm momentul implicându-ne, acționând și folosind lumina reflectoarelor noastre de neegalat pentru a înălța și uni comunitățile – locale și globale – prin acte de ajutorare și compasiune”, se arată  pe site-ul fundației care, recent, a fost revizuit.

Prințul Harry și Meghan au menționat în trecut că numele fundației, Archewell, a fost inspirat de „arche”, cuvântul grecesc care înseamnă „sursă de acțiune”, și precede numele fiului lor în vârstă de 5 ani, Prințul Archie. De asemenea, fundația își împrumută numele și companiei de producție a Ducelui și Ducesei de Sussex, Archewell Productions.

Harry și Meghan, primul turneu oficial în numele Fundației Archewell

Zilele acestea, Fundația Archewell a împărtășit două actualizări  din timpul călătoriei Prințului Harry și a lui Meghan în Nigeria, care a avut loc în perioada 10 – 12 mai. Vizita a fost primul lor turneu internațional de când s-au retras din rolurile regale în 2020, iar cuplul a călătorit la invitația șefului Statului Major al Apărării nigerian, cel mai înalt oficial militar al țării.

În timpul vizitei la Academia Lightway din Abuja, pe 10 mai, s-a anunțat că Fundația Archewell își extinde parteneriatul cu Fundația GEANCO. Inițiativa va include resurse de sănătate mintală și instruire pentru tineri, iar Ducele și Ducesa de Sussex au vorbit amândoi la summitul inaugural. Două zile mai târziu, s-a anunțat că Fundația Archewell a ajutat Giants of Africa la Ilupeju Senior Grammar School din Lagos să își extindă programul, incluzând un nou teren de sport adaptativ în Abuja.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre