Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry, susținut de rudele prințesei Diana. Mulțimea, în delir: „Te iubim, Harry”

Prințul Harry, susținut de rudele prințesei Diana. Mulțimea, în delir: „Te iubim, Harry”
Familia regretatei prințese Diana îl susține pe prințul Harry la evenimentul aniversar Invictus. Fratele Dianei, Earl Spencer, și sora ei, Lady Jane Fellowes, conduc invitații care susțin proiectul lui Harry.

Nici un membru al familiei regale nu a participat la serviciile de la Jocurile Invictus, aceștia au păstrat distanța, fiind foarte ocupați cu organizarea unei petreceri în grădina Palatului. Evenimentul avea loc la doar câțiva kilometri distanță. Frații prințesei Diana și-au arătat sprijinul pentru prințul Harry.

Fratele mai mic al regretatei prințese Diana, Earl Spencer, și sora mai mare Lady Jane Fellowes au stat unul lângă altul în St. Paul’s înainte de a discuta cu nepotul lor acum stabilit în SUA. Harry a urcat treptele catedralei singur, nefiind însoțit de Meghan, care a preferat să rămână în California, alături de cei doi copii ai cuplului. Dar Harrry a fost întâmpinat de unchiul și mătușa sa și filmat în timp ce îi îmbrățișa călduros pe amândoi. Mai târziu acesta a fost văzut alături de cei doi, discutând animat cu aceștia, dovadă că a fost foarte încântat de prezența lor.

Charles a dat prima petrecere de vară în grădină din acest sezon

Harry râde cu unchiul său Earl Spencer și mătușa Lady Jane în timpul ceremoniei

Între timp, regele Charles, care a fost invitat să participe la slujba din centrul Londrei, a ținut prima petrecere de vară în grădină a sezonului la Palatul Buckingham. Monarhului i s-au alăturat regina Camilla, ducele și ducesa de Edinburgh, ducele și ducesa de Gloucester. Singurii membri seniori ai familiei regale care au lipsit au fost prințul William și prințesa Kate. William a înmânat premii la Windsor, în timp ce Kate încă urmează un tratament pentru cancer.

Nu ar fi fost făcută nici o cerere pentru o întâlnire între Harry și Charles

Fostul ofițer de armată Mark Dyer, care a acționat ca mentor al ducelui, jucând rolul unei figuri de frate mai mare care l-a sprijinit pe Harry după moartea Dianei

Purtătorul de cuvânt al prințului Harry afirmase marți că regele a fost prea ocupat pentru a-și vedea fiul cel mic în timpul vizitei sale trecătoare în Marea Britanie. Aseară, însă, surse de la Palat au sugerat că nu a fost făcută nicio cerere formală pentru o întâlnire. Harry a rămas în relații foarte bune cu familia mamei sale, în special cu mătușa Jane.

Lady Jane, cu patru ani mai mare decât Diana, a fost mult timp considerată o confidentă, cu multă influență în viața lui Harry. De altfel, aceasta s-a numărat printre primele persoane care au fost invitați să-l cunoască pe fiul lor nou-născut Archie, chiar înaintea prințului William. În cartea sa de memorii, Harry a adus „mulțumiri deosebite” lui Lady Jane, surorii sale mai mari Lady Sarah McCorquodale și contelui Spencer, dar nu a menționat-o pe răposata regină, pe regele Charles sau pe fratele său.

„Te iubim, Harry”

Mulțimea prezentă a strigat: Te iubim, Harry!

Pe lângă mătușa și unchiul său, Harry a fost înconjurat de o serie de demnitari, politicieni și prieteni apropiați. Au fost prezenți și avocatul său, David Sherbourne, dar și fostul ofițer de armată Mark Dyer, care i-a fost mentor lui Harry, în special după moartea mamei sale.  Soția lui Rishi Sunak, Akshata Murty, s-a alăturat, de asemenea, grupului, îmbrăcată într-o haină verde în stil militar cu nasturi aurii.

De asemenea, alături de Harry a fost și ministrul de stat pentru afaceri cu veteranii Johnny Mercer, precum și fostul campion olimpic la triplă săritură Jonathan Edwards. Ducele a fost întâmpinat călduros de către decanul catedralei St Paul’s, reverendul Andrew Tremlett, înainte de a fi escortat la locul său sub marea cupolă a catedralei.

Foarte multă lume s-a adunat în fața catedralei St. Paul pentru a vedea rarele apariții ale prințului Harry. În timp ce prințul ieșea din mașină, s-a strigat: „Te iubim Harry”. Ducele de Sussex a declarat marți că i s-a spus că tatăl său nu are timp să îl vadă în această săptămână, cât timp se află în Marea Britanie. Cu toate acestea, persoane din interiorul familiei regale au declarat aseară pentru Telegraph că nu a fost făcută nicio cerere oficială pentru o întâlnire cu regele.

Sursă foto: dailymail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre