Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry vine la Londra. Regele Charles: „Vă rog, băieți. Nu-mi faceți ultimii ani o mizerie”

Prințul Harry vine la Londra. Regele Charles: „Vă rog, băieți. Nu-mi faceți ultimii ani o mizerie”
Vremuri tulburi pentru familia regală de când regele Charles a primit un diagnostic dur de la medici. Regele și-a sunat fiii, iar prințul Harry a anunțat că va veni în Marea Britanie.

Toți frații regelui, prințesa regală, ducele de York și ducele de Edinburgh au fost anunțați personal de regele Charles, au precizat asistenții regali. Prințul Harry vine de urgență să-și vadă tatăl. Un purtător de cuvânt al prințului Harry a declarat că acesta a vorbit cu tatăl său despre diagnostic.

Harry și Meghan s-au retras ca membri majori ai familiei regale

Ducele de Sussex s-a mutat în SUA împreună cu soția sa, Meghan, după ce s-au retras ca membri majori ai familiei regale în 2020. De atunci, relația sa cu unii alți membri ai familiei regale a fost tensionată. Purtătorul de cuvânt a declarat că Meghan va rămâne în SUA cu cei doi copii ai lor.

Ultima apariție a ducelui la o ocazie regală a avut loc în luna mai, în timpul încoronării regelui. Aceasta a fost scurtă, prințul Harry plecând imediat după ceremonia de la Westminster Abbey. După ceremonie, Harry nu a fost invitat să apară la balconul Palatului Buckingham.

Regele Charles și prințul Harry

„Vă rog, băieți. Nu-mi faceți ultimii ani de viață o nenorocire”

Harry și Meghan au vorbit despre viața în familia regală și despre dezacordurile lor cu membrii acesteia în cartea sa de memorii „Spare”, într-un interviu cu Oprah Winfrey și într-un documentar Netflix. Prințul i-a spus lui Winfrey că Regele Charles a încetat să îi mai răspundă la telefon atunci când încerca să discute despre renunțarea la statutul de membru al familiei regale în activitate.

Prințul Harry și-a amintit, de asemenea, că regele i-a implorat pe fiii săi: „Vă rog, băieți. Nu-mi faceți ultimii ani de viață o mizerie”, după înmormântarea tatălui regelui, prințul Philip, duce de Edinburgh. Deși au avut divergențele lor, regele și prințul au continuat să aibă o relație, Harry sunându-l pe tatăl său cu ocazia împlinirii a 75 de ani anul trecut.

Ruptura prințului Harry, de lungă durată, cu fratele său Prințul de Wales a rămas și acum, William părând că nu-l iartă pentru atitudinea sa față de membrii Casei Regale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre