Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Nicolae s-a întâlnit cu vărul său, Prințul Filip al Serbiei. Ei sunt noua generație regală

Prințul Nicolae s-a întâlnit cu vărul său, Prințul Filip al Serbiei. Ei sunt noua generație regală
Prințul Nicolae și soția sa au fost invitați de vărul acestuia, prințul Filip al Serbiei și soția sa, Danica, să petreacă câteva zile în Serbia. Prințul Nicolae a postat câteva fotografii inedite pe contul de socializare și i-a mulțumit vărului său. Iată cum arată noua generație regală!

Prințul Nicolae și soția s-au bucurat de câteva zile speciale alături de vărul din Serbia, prințul Filip și soția acestuia, Danica. Noua generație regală s-a cunoscut mai bine și a fost închegată și mai mult legătura veche care există între cele două familii înrudite prin regina Maria a Iugoslaviei.

Pe contul de socializare, prințul Nicolae a transmis un mesaj de mulțumire prințului Filip al Serbiei și a postat câteva fotografii de colecție

Doresc să mulțumesc vărului meu, Prințul Filip al Serbiei și soției sale, Danica, pentru frumoasa invitație de a petrece câteva zile în Serbia alături de ei. Am fost întâmpinați cu multă căldură și cu bucurie, iar timpul pe care l-am petrecut împreună a reprezentat un bun prilej pentru a ne cunoaște mai bine și a relua strânsa legătură care există între cele două familii înrudite prin Regina Maria a Iugoslaviei, fiica Reginei Maria.

„Am descoperit detalii importante legate de istoria noastră comună”

Printul Nicolae și soția, în vizită la prințul Filip al Spaniei și soția sa. Sursă foto: facebook

Împreună am participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Patriarhul Porfirie al Serbiei, la catedrala Sfântului Sava din Belgrad. Totodată. Am avut ocazia să vizităm Muzeul de Istorie al Serbiei, unde am descoperit detalii importante legate de istoria noastră comună. Am participat la expoziția dedicată familiei regale a Serbiei, intitulată  „Waiting for the Permanent Exhibition”, discutând despre imaginea Reginei Maria și frumoasa ei lucrare, aspecte care ne unesc și astăzi ca națiuni”, a spus prințul Nicolae.

Prințul Nicolae și soția au vizitat mausoleul Oplenac, unde odihnesc membrii familiei domnitoare Karađorđević

Prințul Nicolae a amintit că cele două familii s-au legat prin căsătoria principesei Maria a României cu regele Alexandru I al Iugoslaviei și e bucuros că poate să ducă mai departe această minunată relație.

„În final, Prințul Filip împreună cu soția sa, ne-au introdus cu adevărat în cultura și tradiția locului, prin vizita oficiată la mausoleul Oplenac, unde odihnesc membrii familiei domnitoare Karađorđević.

Familiile noastre au devenit direct legate odată cu căsătoria principesei Maria a României cu Regele Alexandru I al Iugoslaviei. De asemenea, Prințul Alexandru și Regele Mihai al României s-au bucurat și ei de o relație strânsă. Ne bucurăm că putem duce mai departe această legătură, împărtășind același valori și punând bazele unei prietenii autentice”, au fost cuvintele prințului Nicolae.

Legătura de rudenie dintre cei doi veri regali

Regina Maria a României este cea care îi leagă prin sânge regal pe cei doi prinți, Nicolae și Filip. Majestatea sa, provenind din familia regală a Marii Britanii, a fost căsătorită cu Regele Ferdinand. Copiii lor au fost Regele Carol al II-lea al României, Regina Elisabeta a Greciei, Regina Maria a Iugoslaviei, Principele Nicolae (reînhumat sâmbătă la Curtea de Argeș), Ileana, Arhiducesa Austriei și Principele Mircea.

Regele Mihai și cei trei copii ai Reginei Maria a Iugoslaviei au devenit veri primari, iar urmașii lor au fost legați prin această relație de rudenie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre