Prințul William a moștenit o moșie veche de 700 de ani. Proprietatea, evaluată la o sumă incredibilă

Prințul William a moștenit o moșie veche de 700 de ani. Proprietatea, evaluată la o sumă incredibilă
Pe lângă titlurile nobile pe care le are, ultimul fiind acela de prinț de Wales, William este și un om foarte bogat. Recent a moștenit o moșie veche de 700 de ani, care a trecut pe la toți viitorii monarhi de-a lungul secolelor.

Prințul William nu a dus niciodată lipsă de bani, însă odată cu ducatul de Cornwall și titlul de prinț de Wales moștenite de la tatăl său, viitorul monarh a devenit mai bogat decât era. Împreună cu moșia, lui William i s-a acordat și titlul de Duce de Cornwall. Moșia veche de 700 de ani a trecut pe la toți viitorii monarhi de-a lungul secolelor. 

Raportul Integrat Anual a dezvăluit, recent, că William — un fan avid al fotbalului — a primit titlul de Patron al Asociației de Fotbal. Titlul a fost deținut anterior de bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. Această Asociație de Fotbal (FA) supraveghează echipele profesionale, de tineret și pentru persoane cu dizabilități de fotbal masculin și feminin din Anglia.

William a moștenit o serie de titluri 

În plus, lui William i s-a acordat autoritatea asupra Fundației Gărzilor Galezilor și Asociației Agricole Regale din Cornwall și a fost numit președinte al Asociației Crucii Victoria și Crucii George.

Ducatul Cornwall a fost înființat acum aproape 700 de ani și a trecut de-a lungul secolelor pe la toți viitorii monarhi ai Marii Britanii
Foto: Tatler Asia

În ceea ce privește Cornwall, oficial, ducatul este o moșie privată care acoperă cheltuielile lui William, Kate Middleton și ale celor trei copii ai lor pentru „activitățile oficiale, caritabile și private”.

Moșia Cornwall, veche de 700 de ani

Moșia vastă este evaluată la peste 1 miliard de dolari și a fost înființată în 1337 de Regele Edward III, adică acum aproape 700 de ani, pentru a furniza fonduri moștenitorului tronului pentru generațiile viitoare. Fizic, acoperă aproximativ 53.000 de hectare de teren în Regatul Unit. 

Prințul William a moștenit o serie de titluri, atât de la Charles, cât și de la regina Elisabeta

Conform raportului din 2023, aceasta este compusă din „ferme arabile și de creștere a animalelor, proprietăți rezidențiale și comerciale, precum și păduri, râuri, cariere și litoral”.

William, cu 30 de milioane de dolari mai bogat 

În ceea ce privește venitul anual, prințul William a încasat în anul Financial 2023-2024 nu mai puțin de 30 de milioane de dolari. 

Practic Ducatul de Cornwall — moșia pe care William, în vârstă de 42 de ani, a moștenit-o de la tatăl său, Regele Charles III, când a urcat pe tron în septembrie 2022 — a generat un surplus de 23,6 milioane de lire sterline (30,4 milioane de dolari) din investițiile sale, conform celui mai recent Raport Integrat Anual.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre