Simona Ionescu / Redactor Șef

Procurorii aduc probe noi împotriva lui Alec Baldwin. Înainte de tragedie, s-a jucat cu arma și a tras cu gloanțe oarbe

Procurorii aduc probe noi împotriva lui Alec Baldwin. Înainte de tragedie, s-a jucat cu arma și a tras cu gloanțe oarbe
Veste neplăcută pentru Alec Baldwin. Procurorii spun că acesta ar fi folosit arma înainte de împușcăturile fatale, pentru a se juca.

Alec Baldwin urmează să fie judecat pentru moartea cameramanului Halyna Hutchins, ucisă pe platoul de filmare al filmului Rust. Procurorii spun că acesta s-ar fi jucat cu arma înainte de nenorocire.

„S-a jucat cu revolverul”

Cu mai puțin de trei săptămâni înainte ca actorul Alec Baldwin să fie judecat în Santa Fe, New Mexico, procurorii au declarat că acesta „s-a jucat cu revolverul”, inclusiv că a tras un glonț cu gloanțe oarbe asupra unui membru al echipei de filmare de pe platoul de filmare al filmului „Rust”.  Baldwin se confruntă cu acuzații de omor involuntar prin imprudență în cazul morții prin împușcare, în 2021, a Halynei Hutchins.

Procurorii vor să demonstreze că actorul a fost imprudent cu armele de foc

În noile documente judiciare, procurorii au declarat că intenționează să aducă noi dovezi pentru a-și susține cazul că actorul și producătorul în vârstă de 66 de ani a fost imprudent cu armele de foc în timp ce filma pe platou și a afișat un „comportament nepotrivit și agresiv în timpul filmărilor”, care a creat potențiale probleme de siguranță.

Procurorii în acest caz, care urmează să fie judecat pe 10 iulie, au susținut anterior că a urmări comportamentul lui Baldwin pe platoul de filmare al filmului Rust „înseamnă să fii martorul unui bărbat care nu are absolut niciun control asupra propriilor emoții și absolut nicio preocupare pentru modul în care comportamentul său îi afectează pe cei din jurul său”.

A cerut „cea mai mare armă disponibilă”

Procurorii aduc probe noi împotriva lui Alec Baldwin

În ultimul dosar, procurorii speciali Kari Morrissey și Erlinda Johnson susțin că Baldwin a îndreptat arma și a tras „un glonț cu gloanțe oarbe spre un membru al echipei”. De asemenea, procurorii susțin că, după ce a cerut „cea mai mare” armă disponibilă, actorul a folosit arma de recuzită „ca un indicator care îi îndruma pe membrii echipe”.

A tras cu ea după ce s-a spus „cut” într-o scenă, a pus degetul pe trăgaci în scene care nu necesitau tragere. De asemenea, a grăbit armurierul filmului pentru a reîncărca mai repede și a fost „neatent în timpul antrenamentului cu arme de foc” și „distras de trimiterea de mesaje și de realizarea de videoclipuri pentru plăcerea familiei sale”.

Familia lui Hutchins a redeschis recent procesul de neglijență împotriva actorului

Cu câteva minute înainte de apelul la 911 care raporta împușcarea lui Hutchins și a regizorului Joel Souza, Baldwin fusese fotografiat manipulând arma de recuzită și „pare să aibă degetul în interiorul grilajului”. De asemenea, procurorii susțin că atunci când Rust a reluat filmările în Montana, în anul următor, Baldwin „a insistat să nu i se ceară să respecte recomandările de siguranță făcute de experții în materie de siguranță pe platourile de filmare”.

Separat de urmărirea penală a lui Baldwin, familia lui Hutchins a redeschis recent procesul de neglijență împotriva actorului și a altor producători și membri ai echipei, susținând că moartea lui Hutchins a fost cauzată de un comportament imprudent.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre