Cremoasă, acrișoară, de-a dreptul fotogenică, limonada braziliană este dulce și jucăușă cu papilele gustative. În plus, e o armă imbatabilă împotriva caniculei. E o limonadă care cu, cremozitatea ei te teleportează direct pe cea mai exotică plajă.
Limonada este o băutură răcoritoare făcută din zeamă de lămâie, apă și miere sau zahăr. În America de Nord și Asia de Sud cea mai comună variantă a limonadei este cea făcută acasă, fără alte ingrediente adăugate. În Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda, Europa Centrală și Australia, limonada este servită sub formă de băutură răcoritoare. Termenul de „limonadă” provine din franceză «limon» (lămâie) plus sufixul «-ade» care, în franceză, indică sensul de „băutură creată dintr-un fruct”.
Una din cele mai vechi dovezi scrise despre limonadă provine tot din Egipt, aceasta regăsindu-se în cronicile unui poet din Persia. Există şi dovezi scrise ale faptului că, în comunitatea ebraică din Cairo, între secolele X – XIII, se consumau şi comercializau sticle cu suc de lămâie, preparate cu zahăr. La sfârșitul secolului al XII-lea, medicul personal al liderului musulman Saladin, a scris chiar un tratat despre lămâie şi beneficiile ei asupra sănătății.
View this post on Instagram
Cum se prepară limonada braziliană
Ingrediente: 3 lămâi mari cu coaja netratată (bio), 500 ml apă, 350 g lapte condensat, câteva frunze de mentă.
Mod de preparare: Se taie lămâile în bucăți mai mici, cu tot cu coajă, eliminând cu atenție sâmburii și mijlocul alb. Bucățile de lămâie se pun într-un blender, se adaugă 500 ml apă și se mixează. Sucul rezultat se strecoară iar lichidul rămas după strecurare se pune înapoi în blender. Se adaugă deasupra laptele condensat, câteva frunze de menta și se mixează iar.
„Puteți adăuga și cuburi de gheață dacă aveți un blender foarte puternic. Dacă va place un gust mai dulce, puteți să mai adăugați lapte condensat, iar dacă vă doriți limonadă mai puțin dulce, adăugați lapte condensat câte puțin, până ajungeți la gustul dorit. Limonada se consuma imediat, este cremoasă și foarte plăcută la gust”, arată Emilia Micu, pe blogul ei culinar, Emilia gătește.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook