Simona Ionescu / Redactor Șef

Procurorii din Iași au dat vestea despre „criminalul” cu ciocan. Nu mai are scăpare

Procurorii din Iași au dat vestea despre „criminalul” cu ciocan. Nu mai are scăpare
O tânără de 20 de ani se zbate între viață și moarte, după ce un bărbat, de 23 de ani a lovit-o de zeci de ori cu un ciocan în cap. Acesta era angajat al Primăriei din Iași. Procurorii au dat vestea despre ucigaș.

Ionuț Proca, cunoscut ca și „criminalul” cu ciocan din Iași nu mai are scăpare. Procurorii au declarat că bărbatul și-a premeditat fapta.

Cum a cunoscut-o pe prostituată

Femeia care este la un pas de moarte se ocupa cu prostituția și își desfășura activitatea într-un apartament de la River Towes. Se pare că angajatul primăriei ar fi găsit numărul fetei pe internet, unde avea un site de profil. A sunat-o, a mers la ea, apoi a lovit-o cu ciocanul de mai multe ori în cap, iar femeia a căzut la pământ. Un tânăr, care se presupune că ar fi fost „peștele” tinerei ar fi sunat la 112 și ar fi cerut ajutor. Proca a fost prins după doar două zile în București și reținut inițial pentru 24 de ore, apoi arestat pentru 30 de zile.

Criminalul a premeditat totul

Procurorii din Iași confirmă faptul că bărbatul și-a plănuit în detaliu nenorocirea. El ar fi sunat-o pe fată spunând că vrea să întrețină raporturi sexuale cu ea, când de fapt, el își făcuse planul să o ucidă. El a lovit-o de atâta ori cu ciocanul în cap până când prostituata a intrat în comă.

Criminalul cu ciocan din Iași

După ce „peștele” tinerei a ajuns în apartamentul din River Towers și a anunțat oamenii legii, toți polițiștii au fost pe urmele lui Ionuț Claudia Proca. Toată lumea se aștepta ca acesta să repete fapta pe care a comis-o, tocmai de aceea a fost o întreagă desfășurare de forțe. El a fost găsit la București, pe 20 februarie 2024.

Fata s-a ales cu „traumatism cranio-cerebral obiectivat prin contuzii cerebrale, hematom subdural, fracturi craniene multiple cu înfundare, plăgi”

„(…) sub pretextul întreținerii de relații sexuale contra cost cu persoana vătămată C L G, a pătruns în apartamentul acesteia, din municipiul Iași, strada Chimiei. Iar în interior i-a aplicat multiple lovituri în zona capului, cu un obiect contondent (ciocan) cauzându-i un traumatism cranio-cerebral obiectivat prin contuzii cerebrale, hematom subdural, fracturi craniene multiple cu înfundare, plăgi, care necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și care i-au pus în pericol”, au spus procurorii ieșeni.

Proca a fost anchetat cu ceva timp în urmă și într-un scandal cu fostul subprefect Marian Grigoraș. Se pare că acesta a avut o relație de iubire cu amanta subprefectului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre