Simona Ionescu / Redactor Șef

Procurorii îl lasă pe Gheorghe Dincă să scape de trei acuzații de viol, inclusiv asupra unei minore de 5 ani

Procurorii îl lasă pe Gheorghe Dincă să scape de trei acuzații de viol, inclusiv asupra unei minore de 5 ani
Monstrul din Caracal s-a transformat complet în pușcărie. În timp ce e judecat, acesta arată din ce în ce mai bine și se gândește serios la salvarea sufletului, prin urmare s-a pocăit.

Recent, Gheorghe Dincă a trecut „oficial” la o cultul penticostal, fiind și botezat în acest sens. Iar unii ar spune că Dumnezeu i-a întins o mână. El tocmai a scăpat de trei acuzații de viol. Principalul suspect în cazul Caracal, bărbatul a scăpat de mai multe plângeri de viol și agresiune sexuală, pe care procurorii le-au recepționat în timp ce anchetau disparițiile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

Însă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au clasat dosarul în care Gheorghe Dincă era cercetat pentru aceste teribile infracțiuni sexuale în legătură cu trei victime, dintre care o minoră, în vârstă de numai cinci ani. Se pare că ei nu au putut proba acuzațiile.

„Dincă a fost cercetat pentru trei fapte de viol: una referitoare la o fetiță de 5 ani, una la o femeie care l-ar fi recunoscut că a violat-o în tinerețe, și la o alta pe care o chema să-i facă menajul. S-a făcut disjungere, s-a stat cu dosarul până în toamna anului 2022, după care s-a dat clasare”, a dezvăluit Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, pentru Fanatik.ro.

Trei acuzații de viol, clasate din lipsă de probe. Una din victime era minoră

După ce a fost arestat în cazul disparițiilor celor două tinere, Luiza și Alexandra, Gheorghe Dincă s-a confruntat cu un adevărat val de plângeri cu referire la infracțiuni de viol. Una din victime a fost o copilă de grădiniță, care le-ar fi povestit părinților că Dincă a abuzat-o, iar sora ei mai mare a susținut povestea.

Totodată, o femeie de 49 de ani le-a povestit polițiștilor că Dincă a abuzat-o la el în ogradă. O chemase să îl ajute la treburile gospodărești contra cost. După ce a violat-o, ar fi trimis-o acasă cu un taxi. O a treia femeie l-a recunoscut după ce l-a văzut la televizor și spune că a violat-o cu 20 de ani în urmă, într-o cameră de cămin. În final, procurorii au stabilit că nu pot aduna suficiente date concrete pentru a finaliza dosarul, așa că l-au clasat din lipsă de probe.

Pe 9 martie se anunță procese în fața instanței

Avocata familiei Melencu crede că Gheorghe Dincă speră că va fi achitat în dosarul Caracal, mizând pe o presupusă înțelegere cu anchetatorii, iar apoi plănuiește să plece în America, la „frații” creștini de care tocmai s-a legat prin botez. „Probabil că se gândește că va ajunge în America, ajutat de această asociație. Dincă nu este genul care să se pocăiască. El minte în continuare”, spune Carmen Obârșanu.

Amintim că Gheorghe Dincă a fost botezat în cultul penticostal pe data de 19 februarie, de către membrii asociației „Misiunea Family to Family”, ceremonialul având loc chiar în penitenciarul Craiova.

E de așteptat ca pe 9 martie, când se va judeca un nou termen, cu ușile închise, lumea să protesteze în fața instanței, la proces, a mai spus, pentru sursa citată, avocata Carmen Obârșanu. Amintim că în septembrie 2022, Gheorghe Dincă a fost condamnat, în prima instanță, la 30 de ani de închisoare și plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două victime: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Sentința însă a nemulțumit pe toată lumea și a fost atacată atât de familiile victimelor cât și de Gheorghe Dincă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre