Ce scrie în scrisoarea de 11 pagini de la criminalul Gheorghe Dincă pentru familia Melencu. Conspirația devine adevăr?

Ce scrie în scrisoarea de 11 pagini de la criminalul Gheorghe Dincă pentru familia Melencu. Conspirația devine adevăr?
Condamnat la 30 de închisoare în dosarul Caracal, Gheorghe Dincă face dezvăluiri șocante din celula de la Penitenciarul Craiova. Acesta a trimis o scrisoare familiei Melencu în care continuă să susțină că Luiza trăiește.

O scrisoare cu 11 pagini a scris criminalul din Caracal familiei Melencu. El cere ajutor pentru rejudecarea procesului și susține că Luiza trăiește.

Scrisoarea a ajuns la familia Luizei Melencu luni, 11 octombrie. În cele 11 pagini, Dincă sfătuiește familia Luizei să renunțe la serviciile avocatei Carmen Obârșanu și să-i ceară apărătorului familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, să îi reprezinte și pe ei.

„ La ora 12.00 (marți, 11 octombrie 2022) a venit poștașul, ne-a dat-o, i-am dat telefon doamnei Obârșanu, i-am spus despre ce e vorba, m-a rugat dumneaei să fac poze și să-i trimit…”, a precizat bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, pentru Adevărul.

Înțelege supărarea și se roagă neîncetat

În scrisoare, Gheorghe Dincă spune că se roagă neîncetat pentru ca adolescenta să apară și să nu mai țină cont de opiniile avocatei Obârșanu.

„Vă înțeleg supărarea, dar dacă sunteți oameni ce judecați lucrurile după acele probe științifice veți realiza fără nicio ezitare să descoperiți că Luiza dumneavoastră trăiește. Eu mă rog mereu să apară și să vă relateze adevărul Luiza, ca să nu vă mai lăsați influențați de această tâmpită de avocată Obârșanu”, scrie Dincă.

De asemenea, acesta le cere ajutorul pentru a fi „audiat de la început pentru a declara adevărul, să îi putem demasca pe Buță și Petruța și de la ei se vor demasca susținătorii lor”.

Printre altele, Dincă precizează că este supărat, fiind acuzat pe nedrept, și că dorește să îi desconspire pe mafioți.

„Chiar dacă mor, am aproape 70 de ani. Sunt supărat că sunt acuzat pe nedrept și doresc, câte zile mai am de trăit, să îi desconspir pe acești mafioți care ei se cred mici Dumnezei”, le mai scrie Gheorghe Dincă.

Condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă (69 ani) este acuzat că a răpit două tinere, pe Luiza Melencu (18 ani la data dispariției -14 aprilie 2019) și Alexandra Măceșanu (15 ani, dispărută în 24 iulie 2019), pe care ulterior le-a violat și ucis, cadavrele fetelor fiind arse într-un incinerator improvizat în curtea casei.

Dosarul a fost trimis în ianuarie 2022 în judecată de către DIICOT, iar în 23 septembrie 2022 Tribunalul Olt a pronunțat sentința prin care îl condamnă pe Gheorghe Dincă la 30 ani de închisoare și plata unor despăgubiri către rudele victimelor în valoare de peste 700.000 euro.