Dezvăluiri bombă! Dosarul Caracal nu s-a terminat. Avocata familiei Melencu face dezvăluiri tulburătoare despre familia lui Cumpănașu

Dezvăluiri bombă! Dosarul Caracal nu s-a terminat. Avocata familiei Melencu face dezvăluiri tulburătoare despre familia lui Cumpănașu
La mai bine de trei ani de la controversatul caz Caracal, avocata familiei Melencu lansează un tir de acuzații la adresa mamei Alexandrei Măceșanu, dar și împotriva apărătorului acesteia.

Cazul Caracal se complică și mai mult, iar misterul dispariției celor două adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, se adâncește pe zi ce trece. Avocata Carmen Obârșanu susține că mama Alexandrei și avocatul acesteia nu s-au implicat suficient în dosar, ba chiar au obstrucționat justiția.

Mama Alexandrei Măceșanu, pusă la zid de avocata familiei Melencu: „Ori a fost păcălită că i se va da copilul, ori știe unde e fata”

În replică, avocatul Aurel Moldovan spune despre colega sa că a ”umblat doar cu intrigi” și amenință cu o plângere penală.

”Sunt două variante: ori mama Alexandrei a fost păcălită că i se va da copilul după ce se va termina procesul, ori știe unde este fata. Asta o spun cu deplină responsabilitate!”, și-a început dezvăluirea avocata familiei Melencu.

De asemenea, apărătorul continuă să acuze, spunând că mai multe probe au dispărut din dosar, scrie Fanatik, majoritatea acestora vizând-o în mod direct pe Alexandra Măceșanu.

De fiecare dată când a atras atenția asupra acestor aspecte, Carmen Obârșanu spune că ar fi fost atenționată de judecătoare, de familia Melencu și de avocatul acesteia că-și depășește atribuțiile.

Înregistrarea a fost predată după un an și opt luni!

Din dosar lipsesc CD-uri și DVD-uri. Sunt șterse convorbiri telefonice, sunt șterse numere de telefon. Sunt multe aspecte care, împreună, te împiedică să afli adevărul.

DVD-ul în care este înregistrat țipătul Alexandrei (în convorbirea cu operatorul de la 112, n.r.) a fost predat la instanță după un an și opt luni. Pe motiv că am apărut în presă și am zis că la dosar nu se găsește acea convorbire. Procesul a intrat pe rol în ianuarie 2020, iar adresa noastră a fost din august 2021. Întrebarea care se pune este: de ce nu a cerut-o mama Alexandrei, prin avocat?

„De ce să ceri achitarea?”

În mai 2022, Dincă a povestit cu niște expresii obscene cum a terorizat-o sexual pe Alexandra. Iar la termenul următor, mama Alexandrei a fost de acord cu avocatul ei să fie achitat Dincă (pentru omor calificat, n.r.). În momentul în care nu știi unde ți-e copilul, de ce să ceri achitarea?”, a spus avocata.

Acestor situații care i-au trezit suspiciuni lui Carmen Obârșanu se adaugă și comportamentul bizar al mamei Alexandrei Măceșanu. Conform avocatei, aceasta a părut total dezinteresată de ce se întâmpla în sala de judecată și chiar a lipsit, aflându-se la o cafea cu avocatul Moldovan. Mai mult decât atât, Carmen Obârșanu susține că acesta nu a făcut o dată cerere să i se caute fiica.

Cumpănașu, sunat de Poliție să meargă acasă la Dincă

Pe de altă parte, aceasta spune că Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a declarat sub jurământ că a fost sunat cu o seară înainte ca Poliția să meargă acasă la Dincă, de către Oana Hăineală, fost procuror șef al DIICOT, și l-a informat că a fost localizat răpitorul fetei. În aceste condiții, spune Obârșanu, se presupune că Alexandru Cumpănașu a sunat-o pe mama Alexandrei și i-a transmis mesajul.

Și atunci am întrebat-o pe mama Alexandrei: ”Măi femeie, dacă tu știai… că sigur ți-a spus vărul tău… De ce nu te-ai dus acolo, că era ușor, din Dobrosloveni până la Caracal…”. Nici măcar dimineață nu s-a dus acolo. Drept răspuns, a început să țipe la mine, cum face de obicei”, a mai dezvăluit Carmen Obârșanu.

Cineva de la București orchestrează cazul

Concluzia pe care a tras-o avocata, după mai bine de trei ani în care a fost implicată în cazul Caracal este că totul este orchestrat de la București, în condițiile în care de la dosar ar fi dispărut sms-uri schimbate de polițiști și Gheorghe Dincă.

În noaptea respectivă, de aia nici nu s-a intervenit la Dincă, pentru că îl așteptau pe acel Barbu Daniel (polițist judiciar, n.r.) de la București. S-a dictat de la București cazul ăsta. Ei știau că la ora aia, Alexandra nu era în casă.

Sunt șterse sms-urile poliției trimise lui Dincă, trimise cu trei sferturi de oră înainte de descindere. Au fost trimise 29 de sms-uri care au dispărut. Sunt șterse locațiile telefonului Alexandrei. Iar când i-am spus judecătoarei, mi-a spus să-mi văd de treaba mea”, a mai dezvăluit avocata.

Legătura suspectă cu condamnatul

Carmen Obârșanu susține că între Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu și Gheorghe Dincă există o legătură suspectă. Cei doi ar vorbi destul de des la telefon, spune Obârșanu, iar avocatul l-ar influența pe ”monstrul din Caracal”.

Eu bănuiesc reaua credință a lui Moldovan (avocatul familiei Măceșanu, n.r.) și a celor pe care-i apără. Vă spun sincer, știu că îmi asum un mare risc, dar un astfel de comportament, când ai copil de 14 ani, dispărut, și tu pleci din sala de judecată, iar când te chem în sală, să-mi răspunzi că nu te interesează, este foarte grav. (…)

Ce conținut au discuțiile dintre avocatul familiei Măceșanu și Gheorghe Dincă, câte 2-3 pe zi? Sunt zeci de convorbiri, i-a atras atenția și judecătoarea.

Și atunci l-am întrebat (pe Moldovan, n.r.): ”Dacă vorbești atât de mult cu Dincă, de ce nu-l întrebi unde sunt fetele?”. Și mi-a răspuns: ”Tot prostiile alea”. Și atunci, de ce ai cerut achitarea?”, a mai spus Obârșanu.

„Ea face afirmații tendențioase”

Conform sursei citate, Aurel Moldovan a fost contactat de fanatik.ro, precizând că acuzațiile lui Carmen Obârșanu nu au fundament și că aceasta a atacat-o permanent pe mama Alexandrei Măceșanu.

Ea face afirmații tendențioase la adresa unui om care suferă și o acuză în mod necontenit. Probabil că vrea să fie dată afară din avocatură și cercetată penal. E inadmisibil să faci asemenea afirmații. Și nu e prima dată când le face.

În sala de judecată a acuzat-o pe doamna Măceșanu că și-a luat bani, că știe mai multe despre fete… Niște aberații… Dacă știi mai multe decât știm noi, devoalează tot ce ai, ca să fie o probă, altfel este doar o acuzație fără fundament.

Ea vine cu lista telefoanelor și cu alte aspecte care în cercetarea judecătorească nu au nicio valoare. Dacă organul de urmărire penală nu a făcut ce trebuie, în camera preliminară puteai să soliciți retrimiterea dosarului pentru aceste aspecte. Ea amestecă lucrurile”, a declarat Aurel Moldovan.

Nu sunt probe care să ateste că a ucis-o pe Alexandra

Acesta a mai menționat că avocata Carmen Obârșanu a umblat cu intrigi și tot ce și-a dorit a fost să acapareze tot dosarul, pentru a câștiga bani la final. Despre cererea de schimbare a încadrării juridice a lui Dincă, Moldovan a spus că are la bază motive întemeiate și că acestea s-au sprijinit pe lipsa probelor din dosar care să ateste că Alexandra este moartă.

”Nu sunt probe care să ateste că Gheorghe Dincă a omorât-o pe Alexandra și a ars-o în acel butoi și am făcut o plângere pentru infracțiunea de trafic de persoane împotriva lui, implicit a familiei și a celorlalți interlopi. În cazul ăsta, nu poți să susții condamnarea de omor. Dincă trebuia condamnat pentru ce a făcut, nu pentru ce n-a făcut. Toate celelalte infracțiuni: trafic de minori, act sexual cu minori, viol care, coroborate, duc la o sentință de 15-20 de ani”, a mai spus avocatul.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în dosarul Caracal, el fiind găsit vinovat pentru mai multe infracțiuni, de la omor calificat, la trafic de minori, trafic de persoane, lipsire de libertate sau viol. Gheorghe Dincă a făcut apel la decizia de fond, dată de Tribunalul Olt, și la fel au făcut și familiile Măceșanu și Melencu.