Simona Ionescu / Redactor Șef

Produsele pe care e mai bine să le cumpărați, decât să le faceți în casă. Sfaturi de la dr. Mihaela Bilic

Produsele pe care e mai bine să le cumpărați, decât să le faceți în casă. Sfaturi de la dr. Mihaela Bilic
Pentru majoritatea românilor, cele mai bune produse sunt cele făcute în casă, nicidecum cele cumpărate. Și totuși, există și situații în care mai bine le achiziționați. Ce spune Mihaela Bilic.

Potrivit Mihaelei Bilic, sunt situații în care produsele gata preparate sunt nu doar gustoase, ci și sănătoase. Iată ce trebuie să știe românii.

Pe contul său de Facebook, Mihaela Bilic le-a făcut românilor o listă cu cele mai bune alimente pe care le pot achiziționa din comerț. De asemenea, specialistul a explicat și motivul pentru care românii le pot cumpăra, fără să le fie frică că s-ar putea să aibă probleme cu sănătatea. Sucul de roșii și pasta de tomate, de exemplu, se numără printre produsele care nu vor crea situații neplăcute. Iar când vine vorba de produsele fabricate în Italia, puteți fi siguri că nu veți da greș.

Sosul de roșii se poate cumpăra din comerț. Sursă foto: ciao

„Rețetele lor sunt curate, produsul este făcut din roșii bine coapte, iar prețul mai mult decât rezonabil”

„Sucul de roșii și pasta de tomate merită cumpărate ca atare, vă scutește de efortul de a căra de la piață zeci de kilograme de roșii care trebuie apoi spălate, tăiate și transformate în suc. Nu mai punem la socoteală consumul de gaze pentru fierberea și sterilizarea borcanelor! Italienii sunt cei mai buni când vine vorba de “passata di Pomodoro”, rețetele lor sunt curate, produsul este făcut din roșii bine coapte, iar prețul mai mult decât rezonabil”, a spus Mihaela Bilic.

„Industria alimentară știe să le facă mai bine”

De asemenea, foile de plăcintă sunt alte produse care merită să fie cumpărate de la supermarket, ca și aluatul de foietaj. Important este să fiți atenți la etichetă și să alegeți producătorii care folosesc ingrediente fără adaosuri de chimicale. „Foile de plăcintă pentru baclava sau plăcinta cu brânză se găsesc de cumpărat, nu merită să pierdeți timpul să le faceți în casă.

Foile de plăcintă din comerț, excelente pentru un desert gustos

Este prea mult efort și timp pierdut să frământați și să întindeți foi subțiri precum hârtia, industria alimentară știe să le facă mai bine! Același lucru este valabil și pentru aluatul de foietaj, crește mai frumos și are zeci de straturi în varianta de cumpărat. Citiți eticheta și alegeți producători care folosesc ingrediente curate, fără adaos de substanțe chimice”, susține Mihaela Bilic.

„Să faci o pâine bună nu e la îndemâna oricui”

De asemenea, spune Mihaela Bilic și pâinea este un produs care merită să fie cumpărat, pentru că necesită mult efort în a-l pregăti așa cum scrie la carte. „Dacă tot vorbim de cocă și aluat, merită știut că și pâinea de calitate trebuie făcută de un brutar cu experiență. Multe persoane și-au luat aparat de frământat și copt pâine, dar asta nu înseamnă că produsul rezultat este mai sănătos și mai curat decât o pâine de cumpărat.

Ca să fie ușor de digerat și să nu baloneze, pâinea se face din aluat care a stat la dospit 24-48 de ore, astfel încât bacteriile din drojdie sau maia să poată realiza predigestia glutenului. Și timpii de coacere trebuie respectați, ori asta nu știe să facă decât un brutar cu multă experiență. Să faci o pâine bună nu e la îndemâna oricui!”, a fost sfatul specialistului.

Pâinea merită să fie cumpărată din comerț

„În câteva minute poți să faci o mâncare de linte sau o iahnie de fasole”

Cea mai bună variată pentru a pregăti o mâncărică gustoasă de fasole boabe, linte sau năut rămâne cea achiziționată la conservă, gata fiartă. „Fasole boabe, lintea și năutul sunt mai simplu de cumpărat în conservă, gata fierte.

Cu excepția situației în care gătiți la cazan, pentru o armată de oameni, varianta în conservă ne permite să consumăm aceste boabe de fără risc de balonare, fără să ardem gazul ore întregi ca să le fierbem în mai multe ape. Avem avantajul că le găsim în mai multe variante de formă și culoare, în câteva minute poți să faci o mâncare de linte sau o iahnie de fasole chiar și pentru două persoane”, este sfatul Mihaelei Bilic.

Puteți pregăti în casă caș, spune Mihaela Bilic. Sursă foto: zimbria

„Acasă, putem face brânză de vaci proaspătă și caș”

Nu în ultimul rând, Mihaela Bilic susține că brânza se cumpără doar de la producători experimentați. „Brânzeturile și cașcavalul de calitate sunt făcute industrial, nu artizanal. Acasă, după metode empirice, putem face brânză de vaci proaspătă și caș. Însă brânzeturile maturate presupun metode profesioniste de prelucrare a laptelui, culturi bacteriene atent selecționate, controlarea procesului de fermentare și reguli stricte de igienă.

Brânza cumpărată din piață nu are același gust de fiecare dată, nu știm în ce condiții a fost obținută, iar după câteva zile își schimbă și culoarea și textura. Avem telemea artizanală dar rețeta nu e clară, nu știm să facem brânză de capră sau brânzeturi maturate, așa că mai bine le cumpărăm de la producători experimentați. Ușurați-vă munca în bucătărie și petreceți timp în familie, alături de cei dragi. Iar când vine vorba de mâncare faceți alegeri istețe, putem avea o alimentație sănătoasă chiar și cu produse de cumpărat!”, a declarat specialistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre