Simona Ionescu / Redactor Șef

Profesorul universitar criminal avea ticuri ciudate. Mărturiile fostelor iubite sunt înfiorătoare: „Doar la ore fixe aveam voie…”

Profesorul universitar criminal avea ticuri ciudate. Mărturiile fostelor iubite sunt înfiorătoare: „Doar la ore fixe aveam voie…”
A absolvit Filosofia la UBB, și-a făcut doctoratul în estetică la Budapesta, dar în spatele educației sale, se ascundea un monstru.

Era pasionat de cultură și făcea o impresie excelentă la prima vedere. Dar a sfârșit prin a fi suspect într-o crimă.

Un fost profesor universitar a comis o crimă oribilă. Se purta impecabil cu iubitele la început, apoi începea calvarul

La 43 ani, Boné Ferenc are un CV mai mult decât impresionat. A absolvit Filosofia la UBB, apoi a făcut un masterat tot la Facultatea de Istorie şi Filosofie, cu specializarea Hermeneutică şi Cultură. Ulterior, şi-a făcut doctoratul la Universitatea Eötvös Loránd, Budapesta, Institutul de Teoria Artei, la Specializarea Estetică.

Are lucrări de cercetare în multe domenii și vorbește perfect cinci limbi străine, în plus are studii și în Marea Britanie, Slovacia, Olanda. A fost preparator universitar la Universitatea Sapientia, dar și asistent universitar la aceeaşi universitate. Nimeni nu s-ar fi gândit că acesta avea apucături de criminal.

 

A suferit de tulburări obsesiv compulsive

Porivit psihologului criminalist, Gabriela Groza, „Educaţia nu ne scuteşte de boli psihice. Amintesc încă o dată că educaţia nu ne scuteşte de boli psihice şi ca maturitatea emoţională nu este generată/garantată de cea intelectuală. Aceasta este explicaţia faptului că persoane cu multă educaţie ajung să comita tot felul de acte reprobabile.”, a declarat specialistul pentru Adevărul.

Și-a ucis iubita din prea multă dragoste

Cu doar câteva zile în urmă, acesta a plecat în excursie la Răchițele cu iubita sa de 30 de ani. Ulterior, aceasta a fost găsită moartă în zona unei benzinăriei dezafectate din județul Bihor. Surse din cadrul anchetei au mărturisit că avea leziuni multiple la nivelul feței, iar corpul era acoperit cu saci negri și cu crengi uscate.

După ce a fost descoperit de oamenii legii, profesorul universitar a spus că a făcut acest gest pentru că o iubea prea mult. Cei care-l cunosc susțin că la început el se comporta foarte bine cu iubitele lui, dar după ce le cucerea, pur și simplu se transforma într-o altă persoană.

Condamnat la închisoare pentru loviri și alte violențe

Nu este prima dată când Boné Ferenc are un comportament greu de explicat în cuvinte. Anul trecut a fost condamnat definitiv la 1 ani şi 3 luni de închisoare pentru loviri şi alte violenţe, după ce și-a bătut crunt o altă iubită, pe Simándi Alexandra. El a lovit-o cu pumnii și picioarele în centrul Clujului, apoi a dat-o cu capul de pavaj. Atunci nu a făcut închisoare, dar a fost dat afară de la universitate și obligat la 90 zile de muncă în folosul comunităţii și să facă un tratament.

„Îmi curgea sângele din nas şi mâinile mi-erau pline de sânge până la braţe, faţa mea era plină de sânge pur”

La procesul pe care i l-a intentat Simándi Alexandra, iubita pe care a băgat-o în spital, aceasta a adus în faţa judecătorului şi declaraţiile scrise ale unor foste iubite. „Îmi curgea sângele din nas şi mâinile mi-erau pline de sânge până la braţe, faţa mea era plină de sânge pur. L-am întrebat dacă este mulţumit acum.

Mi-a răspuns că da, acum este mulţumit. Mi-a aruncat telefonul din mână şi a început să mă lovească. A ajuns în spatele meu, m-a trântit la pământ şi m-a prins şi m-a sugrumat până am leşinat. Când m-am trezit pe podeaua bucătăriei, la început n-am înţeles unde eram. Am oftat si m-am întins pe saltea.

A venit la mine şi s-a culcat lângă mine apoi a zis”, a povestit femeia. O altă femeie susține că în timpul relației a făcut-o dependentă de el și să nu mai aibă legături cu altcineva. „În timpul relaţiei noastre, am refuzat mai multe oportunităţi de a lucra, de a mă educa, de a mă distra şi de a călători de frica supărării lui.

Dacă mi s-a întâmplat un lucru pozitiv sau am avut o realizare, am preferat să păstrez secretul. A reuşit să mă facă să devin total dependentă de el deoarece alte legături cu alte persoane nu mai aveam, din cauza lui, şi m-a făcut să cred că nu voi reuşi niciodată să obţin ceva cu propriile mele puteri”, a spus femeia.

Obsedat de numerele pare

Pe de altă parte, bărbatul era obsedat de numerele pare și își punea iubitele să trimită mesaje doar la astfel de ore și minute. În cazul în care dorința nu-i era împlinită, devenea violent. De asemenea, s-a aflat că profesorul cumpăra doar produse ce aveau preturi pare. Criminalul a ajuns după gratii pentru 30 de zile. Dacă se va doveni că avea discernământ va sta în spatele gratiilor 20 ani.

Sursă foto: adevarul

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre