Simona Ionescu / Redactor Șef

Prognoza meteo pentru weekend

Prognoza meteo pentru weekend
A venit iarna, cu zăpadă puțină e drept, dar cu frig și vânt. Cum va fi vremea în weekend.

Anul acesta, iarna a venit la timp, în decembrie. S-a făcut mai frig, cerul este mai mult noros. Cum va vremea în acest weekend.

Prognoza meteo pentru weekend

Până sâmbătă seara (12 decembrie), meteorologii au anunțat ”cod galben” de vreme severă în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Moldovei. În aceste zone, vor fi precipitații în cantități importante, vânt puternic și viscol. La altitudini de peste 1700 de metri, vântul va viscoli zăpada.

În Bucureşti, se anunţă închisă în weekend, iar temperaturile vor ajunge la 8 – 9 grade Celsius, peste media specifică acestei perioade, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în Capitală

Astfel, până pe 12 decembrie, ora 8:00, în Capitală cerul va fi noros, iar până spre orele serii, trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 7 – 8 grade, în timp ce minimele vor fi de 2 – 3 grade. Din a doua parte a nopţii se va forma ceaţă, care trecător va fi asociată cu burniţă.

Totodată, în perioada 12 decembrie, ora 8:00 – 13 decembrie, ora 10:00, cerul va continua să fie noros şi mai ales pe parcursul zilei şi în orele serii va ploua. Ploile vor fi moderate, iar în medie se vor acumula cantităţi de apă de 10 – 15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu viteze la rafală de 30 – 35 km/h. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice datei, astfel că în orele amiezii se vor înregistra 8 – 9 grade, iar temperatura minimă va fi de 5 – 6 grade. La începutul intervalului va fi ceaţă asociată trecător cu burniţă.


Haideți la muzeu! Se deschide un nou sezon expozițional

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre