Simona Ionescu / Redactor Șef

Proprietara imperiului de bijuterii Tiffany’s din Turcia a murit în condiții ciudate. Să fie vorba de o mână criminală?

Proprietara imperiului de bijuterii Tiffany’s din Turcia a murit în condiții ciudate. Să fie vorba de o mână criminală?
A plecat într-o vacanță de vis în Pacificul de Sud, dar și-a găsit moartea pe vasul de croazieră. Ce s-a întâmplat cu Dilek Ertek, proprietara bijuteriilor Tiffany din Turcia.

În vârstă de 71 de ani, Dilek Ertek, proprietara bijuteriilor Tiffany din Turcia și-a găsit sfârșitul într-un mod bizar.

Proprietara imperiului de bijuterii Tiffany’s din Turcia a murit în condiții ciudate. Să fie vorba de o mână criminală?

Dilek Ertek în vârstă de 71 de ani și iubitul ei elvețian, de 74 de ani s-au îmbarcat pe nava de croazieră Norwegian Spirit și au plecat într-o minunată vacanță. Pe 26 octombrie însă, proprietara bijuteriilor Tiffany din Turcia a murit după ce a căzut de pe navă, plonjând în Pacificul de Sud, în largul coastei Tahiti.

Trupul femeii nu a fost găsit nici în acest moment. Ciudat este că din seiful din cabina femeii au dispărut bijuterii, așa cum a declarat fiul femeii, Gokce Atuk. Bizar este și faptul că iubitul femeii a anunțat dispariția acesteia 20 de ore mai târziu, ceea ce le-a pus oamenilor legii mari semne de întrebare.

A căzut în mare la trei dimineața

Camerele de supraveghere de pe navă au arătat că femeia a căzut în mare la ora 3 dimineața. Echipajul navei l-a ținut sub observație pe elvețian trei zile, până când a acostat în Tahiti. Acolo a fost interogat de poliție dar pentru că nu au existat probe, el a fost eliberat și a plecat imediat în Elveția.

„Este dificil să cazi de pe acest tip de navă de croazieră”

Nimeni nu înțelege cum s-a putut întâmpla o asemenea nenorocire, mai ales că femeia avea 1,70 metri și cu greu ar fi putut să cadă de pe o balustradă de protecție care era înaltă de un metru și jumătate. „Este dificil să cazi de pe acest tip de navă de croazieră”, a spus și căpitanul navei, Mustafa Can.

„Persoanele care nu mai pot auzi unul de celălalt informează recepția și fac un anunț”

Potrivit ziarului turc Sabah, un ofițer a făcut, la rândul său, o declarație pe contul de socializare în care explică ciudatul comportament al iubitului femeii. „Văd că 2 persoane au plecat împreună într-o vacanță și chiar au făcut un plan special de călătorie, cum ar fi o sărbătoare de ziua de naștere. Presupunând că Dilek Hanım și iubitul ei sunt cazați în aceleași cabine, mi se pare foarte suspect faptul că situația de dispariție nu este raportată.

Pentru că pe navele de croazieră se organizează frecvent activități zilnice și divertisment, iar toată lumea este în contact unii cu alții. Persoanele care nu mai pot auzi unul de celălalt informează recepția și fac un anunț. Așa că este confuz faptul că vestea dispariției este dată 20 de ore mai târziu.”, a spus acesta. Ertek a deschis primul magazin Tiffany din Istanbul în anul 1995 și a fost furnizorul mărcii în Turcia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre