Simona Ionescu / Redactor Șef

Protestatarii antiturism au luat cu asalt plaja din Tenerife și au speriat turiștii. „Distrug Insulele Canare”

Protestatarii antiturism au luat cu asalt plaja din Tenerife și au speriat turiștii. „Distrug Insulele Canare”
Sute de protestatari anti turism au luat cu asalt plaja Troya din Tenerife, strigând și purtând afișe, în timp ce turiștii s-au ascuns pentru a nu da curs eventualelor probleme.

Mișcarea anti-turism din Spania a luat amploare. Sute de protestatari au luat cu asalt o plajă din Tenerife, lăsându-i pe turiști „ascunși în prosoapele” lor.

„Mai mulți turiști, mai multă mizerie”

Demonstrații anti-turism uriașe au avut loc în locuri populare din Insulele Canare, multe persoane plângându-se că afluxul de turiști are un impact negativ asupra vieții localnicilor spanioli.

Unul dintre principalele proteste a fost organizat pe plaja Troya din Tenerife, unde turiștii dornici de soare au fost uimiți să fie deranjați de o mulțime nervoasă. Oamenii fluturau pancarte și strigau: „Mai mulți turiști, mai multă mizerie” și „Insulele Canare nu sunt de vânzare”.

Scenele au avut loc la scurt timp după ce protestatarii au început un marș la prânz într-un centru comercial

Proteste pe plaja din Tenerife. Foto: Daily Mail

Demonstrația de pe plajă a avut loc la scurt timp după ce protestatarii începuseră un marș la amiază la centrul comercial Metropolis din apropiere. Localnicii au fost auziți strigând „No hay camas pa’ tanto guiri” („Nu sunt suficiente paturi pentru atât de mulți străini”.

În alte afișe purtate de protestatari scria: „Vă bucurați de o zi la piscină? Apa aia ar putea fi folosită pentru mâncare”, precum și „Macroturismul distruge Insulele Canare” și „Canarele au o limită. Mai mulți copaci, mai puține hoteluri”. Pe un alt afiș se spunea că „Insulele Canare nu trăiesc din turism. Turismul trăiește din Canare”.

Protestatarii au fost ironizați

Un cuplu, a cărui naționalitate nu este cunoscută, a fost filmat în costum de baie, întins pe prosopul de plajă, în timp ce era înconjurat de protestatari din toate părțile, care făceau zgomot și fluturau pancarte. Oamenii erau vizibil panicați. Alți turiști au fost văzuți părăsind zona pentru că vedeau plaja copleșită de vizitatorii neașteptați.

Nu au fost raportate acte de violență, însă protestatarii, ale căror bannere includeau unul în limba engleză pe care scria „Go Home Tourist” (Du-te acasă, turistule), au băgat în sperieți turiștii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri