În timp ce echipa de avocați a lui Depp și-a petrecut ultimele 13 zile încercând să demonstreze juriului că Depp a fost defăimat de un articol de opinie publicat de Heard în Washington Post în 2018, psihologii chemați în instanță pun diagnostice. Unul spune că actrița e bipolară, altul că ar suferi de sindrom post traumatic.
În articolul incriminat, Heard a discutat despre tratamentul femeilor în cazurile de agresiune sexuală și s-a referit la ea însăși ca la o „figură publică care reprezintă abuzul domestic”, scrie The Times. Deși Heard nu l-a menționat pe Depp în editorial, actorul susține că editorialul nu numai că l-a defăimat, dar l-a și costat rolul principal din Pirații din Caraibe. El cere daune de 50 de milioane de dolari.
La începutul săptămânii, agentul lui Johnny Depp, Jack Whigham, a declarat că articolul de opinie a fost „catastrofal” pentru cariera lui Depp. Un contract de 22,5 milioane de dolari pe care Depp îl avea garantat cu Disney pentru un al șaselea episod din franciza „Pirații din Caraibe” a fost anulat după publicarea editorialului lui Heard.
Contabilul judiciar Mike Spindler a declarat că a analizat veniturile lui Depp în urma articolului de opinie din 2018 și „am ajuns la concluzia că domnul Depp a suferit pierderi de venituri de aproximativ 40 de milioane de dolari”, a declarat Spindler.
La ce concluzie a ajuns psihologul Dawn Hughes
Primul martor care a depus mărturie în apărarea lui Heard a fost Dawn Hughes, un psiholog clinician și criminalist specializat în relații abuzive. Hughes a declarat că actrița suferă de tulburare de stres post-traumatic (PTSD), care provine din relația cu Depp. Revista People a relatat că Hughes a făcut această evaluare după ce a vorbit cu Heard de mai multe ori, a citit dosarele ei și a intervievat unii dintre medicii lui Heard, precum și pe mama ei.
Același psiholog spune că Johnny Depp și-ar fi folosit mâinile pentru „a căuta cocaină în vaginul lui Amber Heard”. Dar și că, ulterior, a supus-o la agresiuni sexuale.
În continuare, psihologul angajat de Johnny Depp depune mărturie despre sănătatea mintală a lui Amber Heard. Această mărturie vine la o săptămână după ce Dr. Shannon Curry, psihologul angajat de echipa lui Depp, a declarat că Heard nu prezintă semne de PTSD.
Alt psiholog criminalist spune că Amber Heard e bipolară
Psihologul criminalist Shannon Curry a fost chemat de echipa de apărare a lui Johnny Depp pentru a face o analiză de specialitate a comportamentului lui Amber. În urma unor cercetări amănunțite și a unor interviuri cu Amber Heard însăși, Curry a ajuns la concluzia că aceasta suferă de o tulburare de personalitate care îi afectează modul în care gândește despre sine și despre ceilalți.
Are dificultăți în a-și controla emoțiile, comportamentul și relațiile cu ceilalți. Dar și o dorință excesivă de atenție și aprobare. În timpul mărturiei lui Curry în instanță, prin intermediul transmisiunii în direct, Amber Heard poate fi văzută de mai multe ori dându-și ochii peste cap. Un motiv pentru ca telespectatorii să se dezlănțuie cu acuzații la adresa ei.
Ce urmează în proces
În ultimele două săptămâni, echipa juridică a lui Depp a chemat peste doăzeci de martori, inclusiv pe Depp însuși.
Inclusiv garda de corp a lui Depp, a atestat că a fost martor unui comportament abuziv atât din partea lui Heard, cât și a lui Depp.
Echipa de avocați a lui Amber Heard a cerut respingerea întregului caz, susținând că echipa lui Depp nu a adus dovezi pentru capetele de acuzare. Judecătoarea Penny Azcarate a respins parțial moțiunea pe baza a două argumente, potrivit CNN, spunând că echipa lui Johnny Depp a prezentat suficiente dovezi de defăimare pentru a permite continuarea cazului.
Cu toate acestea, judecătorul a lăsat ușa deschisă pentru un alt argument de respingere, dacă echipa lui Heard prezintă suficiente dovezi în timp ce își prezintă cazul. Procesul este programat să dureze șase săptămâni.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook