Simona Ionescu / Redactor Șef

Pui filipinez la grătar, un deliciu. Rețeta perfectă pentru o seară cu prietenii

Pui filipinez la grătar, un deliciu. Rețeta perfectă pentru o seară cu prietenii
Dacă v-ați declarat îndrăgostiți de carnea de pui, atunci rețeta celui filipinez vă va aduce zâmbetul pe buze. Se prepară foarte ușor, iar gospodinele vor fi apreciate pentru un asemenea deliciu.

V-ați săturat de celebrul pui la cuptor, dar nu puteți renunța la carne? Atunci e momentul să încercați rețeta de pui filipinez la grătar. Cei mari, dar și cei mici vor fi impresionați de gustul său deosebit.

Ingredientele necesare

Mâncarea filipineză a început să fie tot mai căutată în România, așa că un pui la grătar făcut ca la mama lui va răsfăța simțurile.

Ingrediente de care aveți nevoie sunt: 3 căni cu apă, 1 cană cu oțet de nucă de cocos sau oțet de cidru de mere, ½  cană cu suc proaspăt de lămâie, ½ cană cu sos de soia, ¼ cană cu sos de pește, 10 căței de usturoi, zdrobiți.

Mai sunt necesare 2 linguri cu zahăr, 1 lingură cu piper roșu zdrobit, 1 lingură cu boabe de piper negru, 5 frunze de dafin, 2 pui, ulei, sare.

Mod de preparare

Într-o pungă de plastic mare, rezistentă, combinați toate ingredientele, cu excepția uleiului, a sării și a piperului.

Se agită pentru a distribui uniform puiul și marinată. Se închide punga, presând aerul. Se lasă la frigider peste noapte. Dimineața se scoate puiul din marinată și se lasă la temperatura camerei pentru o jumătate de oră.

Se lasă puiul până este puțin ars

Pui filipinez la grătar, un deliciu culinar

Între timp, se aprinde grătarul. Se unge puiul cu ulei și se condimentează cu sare și piper negru. Se pune pe grătar la foc moderat, întorcându-l ocazional, până când este ușor ars. Se transferă puiul pe un platou și se lasă să se odihnească timp de 10 minute înainte de servire.

Beneficiile cărnii de pui

Potrivit specialiștilor, puiul conține triptofan, un aminoacid care este responsabil pentru creșterea nivelului de serotonină din creier.

Carnea de pui conține vitamina B12 și colină, care împreună ajută la dezvoltarea creierului la copii, la buna funcționare a sistemului nervos și la performanța cognitivă la adulți. De asemenea, puiul este o sursă de proteine dietetice de înaltă calitate, care favorizează creșterea musculară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri