Aproape toată lumea a experimentat un sentiment de intuiție. Acel raționament inconștient care ne împinge să facem ceva fără să ne spună de ce sau cum.
Putem auzi vocea interioară?
Natura intuiției ne-a eludat de mult și a inspirat secole de cercetare în domeniile filozofiei și psihologiei.
„Eu definesc intuiția ca fiind cunoașterea subtilă, fără a avea niciodată idee de ce o știi. Este diferită de gândire, este diferit de logică sau analiză … Este o cunoaștere fără a ști”, spune Sophy Burnham, autorul bestsellerului The Art of Intuition.
Chiar și atunci când nu suntem la o răscruce de drumuri, ne întrebăm ce să facem și încercăm să auzim acea voce interioară. Intuiția noastră este întotdeauna acolo, citind mereu situația, încercând întotdeauna să ne orienteze pe calea cea bună.
Dar o putem auzi? Suntem atenți? Trăim o viață care menține calea către intuiție deblocată? Hrănirea intuiției noastre și trăirea unei vieți în care să ne putem folosi de înțelepciunea sa, este un mod cheie de a prospera, la locul de muncă și în viață.
Armata SUA investighează puterea intuiției
Știința cognitivă începe să deslușească prezența puternică, dar uneori inexplicabilă a raționamentului inconștient în viața și în gândirea noastră. Adesea este respinsă ca neștiințifică din cauza conexiunilor sale cu psihicul și paranormalul. Armata SUA investighează puterea intuiției, care a ajutat trupele să facă judecăți rapide în timpul luptelor și au ajuns să salveze vieți.
„Există un număr tot mai mare de dovezi anecdotice, combinate cu eforturi solide de cercetare, care sugerează că intuiția este un aspect critic al modului în care oamenii interacționează cu mediul și cum, în cele din urmă, luăm multe dintre deciziile noastre”, spune Ivy Estabrooke, un manager de program la Biroul de Cercetări Navale.
Antonia, întâlnire cu fiica pierdută. Cât de frumoasă poate fi puștoaica
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook