Simona Ionescu / Redactor Șef

Putin a fost filmat făcând un gest anormal. Imaginile vorbesc de la sine

Putin a fost filmat făcând un gest anormal. Imaginile vorbesc de la sine
Ultimele imagini filmate cu liderul de la Kremlin îl arată pe acesta într-o stare catalogată de unii drept deplorabilă. Acesta avea clar probleme în a-și stăpâni anumite mișcări involuntare ale corpului.

Vladimir Putin a fost filmat ținându-se strâns de marginea biroului, crispat, în timpul unei întâlniri televizate cu ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, care a avut loc în urmă cu o săptpmână.

„Putin nu arăta deloc bine astăzi. Oamenii au remarcat în special poziția sa cocoșată și faptul că nu a dat drumul la masă pe tot parcursul celor 12 minute de întâlnire cu Shoigu”, se menționează în descrierea video-ului postat pe Twitter de un jurnalist străin.

Totodată, au apărut și alte imagini, în care președintele rus se ține strâns de scaun și ducându-și mâna la piept în încercarea de a o opri dintr-un tremurat incontrolabil. Imaginile au alimentat din nou speculațiile cu privire la starea precară de sănătate pe care o are.

Filmările datează din data de 18 februarie, chiar înainte de începerea invaziei sale în Ucraina. în clip, Vladimir Putin îl  întâmpină pe Alexander Lukașenko, la Kremlin. Președintele rus apare stând în picioare, în timp ce își așteaptă aliatul din Belarus, când, spontan, mâna lui începe să tremure violent și incontrolabil.

Liderul de la Kremlin își trage imediat mâna pe lângă corp în încercarea de a potoli tremurăturile. Imaginile șocante nu se opresc aici. în timp ce pășește către  Lukașenko, Putin  aproape că se împiedică. În aceleași imagini datând din luna februarie, Vladimir Putin este surprins și așezat, în timp ce nu se pate stăpâni: el strânge puternic mânerul scaunului și bate din picioare.

Vladimir Putin a fost surprins în ipostaze care-i trădează starea de sănătate

După invazia Ucrainei, au apărut o serie de speculații cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Acestea au fost alimentate și de imaginile în care apare cu fața umflată, stând în poziție ghemuită sau ținându-se constant de masă sau de scaun în căutarea unui sprijin, scrie DailyMail.


Clipul care a apărut recent pe rețelele de socializare nu face altceva decât să alimenteze zvonurile cu privire la faptul că președintele rus se confruntă cu o boală gravă. Între diagnosticele vehiculate se numără Parkinson, demență sau cancer.

Spionii internaționali stau cu ochii pe liderul de la Kremlin

Citând surse apropiate Kremlinului, personalități de rang înalt din alianța de informații Five Eyes – formată din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Statele Unite – consideră că există o explicație fiziologică pentru decizia, grav blamată la nivel mondial, a președintelui rus de a invada Ucraina, mai arată sursa citată.

Comunitatea serviciilor de informații împărtășește un număr tot mai mare de rapoarte despre „comportamentul din ce în ce mai haotic” al lui Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani, combinat cu un aspect fizic problematic: fața sa extrem de umflată, la ultimele apariții publice, dar și obsesia pentru distanțare pe care insistă să o păstreze față de vizitatorii de la Kremlin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre