Simona Ionescu / Redactor Șef

Puya ia atitudine în scandalul momentului. „Chiar nu vrea nimeni să investigheze ce e în mintea lor?”

Puya ia atitudine în scandalul momentului. „Chiar nu vrea nimeni să investigheze ce e în mintea lor?”
Violența copiilor din ultima perioadă i-au dat de gândit și cântărețul Puya. Tată de trei fetițe, artistul trage un semnal de alarmă.

Celebrul rapper a transmis un mesaj pe contul de socializare în care acuză că ratingul e mai presus de sănătatea mintală a copiilor, pentru care violența a devenit un mod de a trăi.

„Copii care se sinucid, își pun capul pe linia de tren la 16 ani, se spânzură sau își dau foc în plină stradă! Copii care omoară alți copii. Copii care își omoară părinții. Părinți care-și omoară copiii pe care i-au crescut! Abuzuri, pedofilie, răpiri de copii. De ce?

Cum se ajunge aici? Așa a fost mereu, sau e ceva care a apărut în ultimul timp? Pe toți îi preocupă ratingul, după care iar liniște… lumea e bolnavă și as fi curios să aflu de ce. Chiar nu vrea nimeni să investigheze ce e în mintea copiilor? Rămâne o știre și atât? România este într-o perioadă de bunăstare. De ce copiii se comportă în felul ăsta? Nu e foamete, nu e război, își permit orice! Teoretic ar trebui să fie fericiți”, au fost cuvintele lui Puya.

Internauții au dat zeci de mesaje

Fanii lui Puya, părinți cu multe responsabilități pe umeri au încercat să găsească o explicație la cazurile de violență tot mai multe din ultima perioadă. „Traumele duse din generație in generație proiectate pe copii. Lipsa suportului emoțional din partea părinților și lipsa comunicării in relația părinte-copil.

Puya ia atitudine în problema violenței copiilor

Conceptul vechi ‘cât trăiești sub acoperișul meu faci ce spun eu’. Părinții care își cresc copiii ca o extensie a propriei lor persoane și nu ca persoane individuale cu vise, dorințe și nevoi proprii”, e de părere un internaut.

Lumea trăiește pe principii idioate despre viață

„Educatia, lipsa ei e problema, iar aceasta este de două feluri, cea de acasă și cea de la școală, în ultimul timp nu se mai pune preț pe nici una dintre ele, din păcate”, e de părere altul. Un alt prieten din online e de părere că cei mici nu sunt susținuți cum trebuie și crede că în fiecare școală ar trebui să existe un psiholog.

„Libertate înțeleasă greșit! Copii sustinuți greșit! Sau nesusținuți. Sistemul praf, lasă de dorit… În fiecare școală ar trebui să fie prezent un psiholog, comunicarea să existe acasă cât și la școală. Ar trebui să se pună mai mult preț și pe elevi, pe sentimentele lor, pe trăirile lor, pe ei ca oameni. În școli totul se întâmplă mecanic, totul este robotizat! De asta lumea a luat o razna, ca se trăiește pe principii idioate despre viață”, susține acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre