Simona Ionescu / Redactor Șef

Ralph Lauren a rupt contractul cu cel mai vizibil promotor. Motiv halucinant

Ralph Lauren a rupt contractul cu cel mai vizibil promotor. Motiv halucinant
Unul din giganții modei americane a decis să renunțe la cel mai important promotor masculin, jucătorul de golf Justin Thomas. Decizia a venit brusc.

Vineri, Ralph Lauren a rupt contractul cu cel mai vizibil promotor, celebrul jucător de golf Justin Thomas. Motivul este halucinant. Totul se întâmplă din cauza sportivului. Acesta a făcut ceva interzis în Hawaii.   Jucătorul de golf Justin Thomas este numărul trei mondial în clasamentul jucătorilor de golf. Vina sa este că a lansat o înjurătură homofobă în public.

Sportivul american în vârstă de 27 de ani, a proferat o înjurătură homofobă după un punct ratat la Turneul Campionilor, organizat în Hawaii. Competiția  face parte din circuitul nord-american (PGA). Înjurătura a declanşat un val de proteste pe reţelele de socializare. Și a avut, pentru sportiv, urmări neplăcute. Justin Thomas, câştigătorul campionatului PGA în 2017, a încheiat pe locul al treilea turneul din Hawaii, pe care l-a câştigat în 2020.

Odată cu rezilierea contractului cu el de către Ralph Lauren, sportivul pierde foarte mulți bani.

Thomas a prezentat degeaba scuze publice

Sportivul a prezentat în zadar scuze publice pentru cuvintele sale „îngrozitoare” şi „de neiertat”, înregistrate de un post de televiziune. Într-un comunicat de presă publicat vineri, celebrul brand american a anunţat că nu poate fi asociat cu un astfel de comportament, pe care îl consideră „contrar valorilor” grupului.

„Noi credem în demnitatea tuturor fiinţelor umane, independent de vârstă, rasă, gen, grup etnic, afiliere politică sau orientare sexuală”, au transmis reprezentanţii grupului Ralph Lauren. În continuare, ei s-au declarat „dezamăgiţi de cuvintele rostite recent de Justin Thomas, care sunt complet contrare valorilor noastre.

Deşi admitem că şi-a cerut iertare şi că a recunoscut gravitatea cuvintelor sale, el este un ambasador plătit al mărcii noastre, iar acţiunile lui contrazic cultura de incluziune pe care noi încercăm să o promovăm”.

Sursa foto: Instagram

Ne va spune Cristi Borcea cum a ajuns atât de bogat? Îl întreabă Denise Rifai

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre