Simona Ionescu / Redactor Șef

Răsturnare de situație. Alfred Bulai a primit arest la domiciliu

Răsturnare de situație. Alfred Bulai a primit arest la domiciliu
Potrivit deciziei judecătorilor Tribunalului București, sociologul Alfred Bulai va fi cercetat la domiciliu.

Alfred Bulai nu va mai fi nevoit să se întoarcă în celulă din spital. Judecătorii au decis că acesta va merge în arest la domiciliu.

Judecătorii de la Tribunalul București i-au anulat mandatul de arestare preventivă sociologului Alfred Bulai, iar următoarele 23 de zile acesta le va petrece în arest la domiciliu. Decizia oamenilor legii este definitivă.

Ce îndatoriri are fostul profesor de la SNSPA

Potrivit legii, în perioada în care se află în arest la domiciliu, Alfred Bulai are mai multe obligații. Acesta trebuie să meargă ori de câte ori este chemat în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți.

De asemenea, acesta nu are voie să ia legătura nici direct, nici prin altă cale cu persoanele vătămate și nici cu martorii din dosar. Pe toată perioada arestului la domiciliu, Bulai va fi supravegheat de Poliția sectorului 6.

Lui Alfred Bulai i s-a făcut rău în arestul poliției

Sociologul a fost arestat preventiv pe data de 5 septembrie, iar la doar o zi, acesta a fost transportat la Spitalul Militar Carol Davila după ce i s-a făcut rău în arestul poliției. Bulai a fost suspect de infarct. Fostul profesor este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Declarația incredibile a uneia dintre victime

Alfred Bulai a primit arest la domiciliu

Una dintre studente, care a fost hărțuită sexual în perioada iulie 2022 – mai 2024, a făcut mărturisiri incredibile despre modul în care s-a comportat Alfred Bulai. Povestea a început în 4 iulie 2022, când se afla în stagiu de practică în comuna Sadova, județul Suceava.

Tânăra a fost chemată de profesor în camera sa, sub pretextul prezentării raportului de activitate, dar când a ajuns acolo Bulai i-a cerut să-și scoată tricoul.

Calvarul fetei a durat și în anul 2023. În perioada 29 iunie – 9 iulie 2023 a avut loc un alt stagiu de practică, în comuna Albac din județul Alba, când sociologul i-a cerut din nou să scoată atât tricoul, cât și sutienul.

Profesorul a negat , spunând că doar a atins-o pe mână, într-un gest firesc, dar au stat în cameră de vorbă până spre dimineață.

Bulai i-a cerut studentei să întrețină relații sexuale cu el

De parcă asta nu ar fi fost de ajuns a încercat să o sărute cu forța. Bulai nu s-a potolit și în perioada decembrie 2023-mai 2024 i-a cerut studentei să întrețină relații sexuale cu el, a susținut aceasta în fața procurorului.

„Profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect și repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale.”, au spus procurorii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre