Simona Ionescu / Redactor Șef

Răsturnare de situație și detalii șocante în cazul femeii incendiate în scara unui bloc din București. Cine este criminalul

Răsturnare de situație și detalii șocante în cazul femeii incendiate în scara unui bloc din București. Cine este criminalul
După tentativa de omor cu ciocanul, în vară la Timișoara, faptă petrecută între doi soți, nimeni nu credea că vor urma și alte atrocități de acest gen. Cele întâmplate azi, în Capitală, întrec orice imaginație. Deși inițial s-a crezut că un vecin este criminalul, ulterior a fost reținut un alt bărbat.

O femeie din București a murit, luni dimineață, în condiții sinistre. Ea era administratorul imobilului în care locuia, și se afla, de ceva timp, într-un conflict deschis cu unul din vecini. Femeia l-ar fi reclamat la poliție pentru această situație, iar oamenii legii l-au invitat, luni dimineață, la Secția 20, pentru a fi audiat. Înainte să iasă pe ușa imobilului s-a intersectat cu cea care l-a reclamat. S-au certat din nou.

Inițial, polițiștii au crezut că acest vecin ar fi turnat benzină peste victimă și i-a dat foc. Investigațiile, însă au scos la iveală un alt autor. Criminalul, aflat acum în custodia Poliției, este nepotul victimei. A omorât-o pentru moștenire. Cu un sadism greu de imaginat și greu de văzut imaginile surprinse de camera de luat vederi din scara blocului.

Detalii cutremurătoare în cazul crimei din Crângași

Inițial, procurorul de caz a declarat în această dimineață că „femeia fost lovită de mai multe ori cu pumnii și picioarele. Apare pe imaginile unei camere de luat vederi un conflict verbal care degenerează într-un conflict fizic, iar de acolo s-a ajuns la incendiere. Nu pare un conflict spontan. Presupunem că a existat un conflict anterior”.

Femeia a murit în urma arsurilor provocate de incendiu, în ciuda eforturilor depuse de medicii sosiți la fața locului. Aceștia fuseseră alertați în urma unui apel la numărul unic de urgență 112.

Din primele informații s-a aflat că femeia, care era administratorul blocului, ar fi făcut o plângere la Secția 20 de Poliție reclamând că este hărțuită de un bărbat, vecinul său de bloc. Plângerea a fost înregistrată ca petiție, însă bărbatul a fost chemat la audieri abia luni, 6 noiembrie.

În timp ce se pregătea să iasă din imobil pentru a merge la Secția 20 Poliție din Sectorul 6, bărbatul s-a întâlnit pe scara blocului cu vecina sa. Peste câteva ore, procurorul și polițiștii au reținut presupusul criminal, cel care a stropit-o cu benzină pe femeia de 54 de ani. Este vorba despre nepotul victimei, Alexandru Popa, cu care femeia se afla în conflict.

În acest moment presupusul criminal este audiat, iar în cursul zilei de mâine va fi prezentat instanței pentru emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

Comunicatul Poliției cu privire la crima din scara blocului

„La data de 6 noiembrie 2023, în jurul orei 08:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție, a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că în scara unui bloc din Sectorul 6, o femeie ar fi fost stropită cu benzină și i s-ar fi dat foc.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă. Totodată, aceștia au procedat la stingerea focului cu extinctoarele din dotare până la sosirea pompierilor. La fața locului s-au deplasat pompieri, care au lichidat incendiul, dar și un echipaj SMURD care a constatat decesul victimei”, se arată în comunicatul Poliției.

Crima a avut loc într-un bloc de pe strada Nicolae Oncescu nr. 9,  din cartierul Crângași. Victima și agresorul aveau, amândoi, 55 de ani. Polițiștii au reușit rapid să îl identifice pe bărbatul care i-a dat foc femeii și au stabilit că este același pe care îl așteptau la secție, pentru audieri, în legătură cu reclamația anterioară depusă de victima sa.

În continuare, cercetările în dosar au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București împreună cu Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la INML, în vederea efectuării necropsiei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre