Simona Ionescu / Redactor Șef

Războiul nu le-a distrus speranța. Ucraina speră că va câștiga. Dar mai trebuie să facă un lucru

Războiul nu le-a distrus speranța. Ucraina speră că va câștiga. Dar mai trebuie să facă un lucru
Chiar dacă situația în Ucraina este dezastruoasă, artiștii luptă din răsputeri să-și păstreze statutul. Și nu vor lipsi nici de la Eurovision 2022.

Între 10-14 mai, ucrainienii vor fi la Torino, la cel mai îndrăgit concurs, Eurovision 2022. În cazul în care aceștia nu vor putea fi prezenți la eveniment, din cauza războiului care are loc în acest moment, vor trebui să facă și un film. Videoclipul va fi transmis de organizatori către milioane de telespectatori din întreaga lume, potrivit AFP, citat de către Agerpres.

Războiul nu le-a distrus speranța. Ucraina va participa la Eurovision 2022 cu o melodie dedicată mamelor

Potrivit Simonei Martorelli, producătoarea executivă a Eurovision 2022, Ucraina va participa la concurs. Această țară greu încercată în ultimele două săptămâni va fi reprezentată de Orchestra Kalush, cu piesa Stefania. Melodia este una specială, pentru că este dedicată mamelor și conține și muzică tradițională. În versurile melodiei devenită de acum celebră se regăsesc și următoarele cuvinte: “Voi găsi întotdeauna drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”.

Se va face și un videoclip

Chiar dacă situația e critică în Ucraina, artiștii vor face tot ce le stă în putință să filmeze și un videoclip cât se poate de repede.  “Este un lucru admirabil, având în vedere situația. Ucraina va fi reprezentată la Eurovision de Orchestra Kalush, cu piesa Stefania.

Adresat unei mame, cântecul include muzică tradițională ucraineană, iar în versurile sale se regăsește fraza: ‘Voi găsi întotdeauna drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse’.

Artiștii vor încerca să înregistreze un videoclip, pe care toți participanții trebuie să îl trimită organizatorilor în cazul în care nu pot cânta fizic la acest eveniment extrem de popular, urmărit de zeci de milioane de telespectatori din întreaga lume”, a declarat Simona Martorelli.

Ucraina a câștigat Eurovision în 2004

Ucrainienii au început să participe la Eurovision în anul 2003, iar un an mai târziu au fost câștigători. Cea care le-a dat clasă tuturor atunci a fost Ruslana, care a reușit să primească puncte de la toate țările. În 2016, Ucraina a câștigat din nou Eurovision cu talentata cântăreață Jamala, care acum s-a refugiat în România din cauza războiului. În acest an, din cauza situației create de Vladimir Putin, Rusia a fost exclusă de la concursul Eurovision.

Sursă foto: fanatik

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre