Simona Ionescu / Redactor Șef

Redactorul șef al unei mari publicații, acuzat că și-a făcut harem de stagiare

Redactorul șef al unei mari publicații, acuzat că și-a făcut harem de stagiare
Scandalurile sexuale par să nu ocolească mass-media. Șeful unei mari publicații are parte de cele mai grave acuzații. Bărbatul a fost suspendat din funcție în urma scandalului.

Redactorul șef al unei mari publicații, acuzat că și-a făcut harem de stagiare.  Acesta promova stagiare cu care avea aventuri, apoi le concedia, după ce își găsea alte amante. Redactorul-șef al cotidianului german Bild a fost suspendat din funcție din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală.

Cu un tiraj de aproximativ două milioane de exemplare, ziarul Bild, creat în 1952, se concentrează pe fapt divers, sport şi ştiri despre celebrităţi. Bild este cel mai important cotidian din Germania.

Julian Reichelt, care este vizat de o anchetă internă după plângerile depuse de mai multe colege, a cerut să fie temporar suspendat din funcţie, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Pentru a permite clarificări şi a nu împovăra redacţia, (Reichelt) a cerut consiliului să fie eliberat temporar din funcţie până când acuzaţiile vor fi clarificate”, a declarat într-un comunicat proprietarul grupului media din care face parte cotidianul german. În același comunicat se precizează că cererea tânărului redactor șef a fost acceptată.

Redactorul șef al unei mari publicații, acuzat că și-a făcut harem de stagiare

În vârstă de 40 de ani, redactorul- șef Julian Reichelt face obiectul mai multor plângeri pentru hărţuire morală şi abuz de autoritate. Grupul a decis să deschidă o anchetă, condusă de o firmă de avocatură, cu privire la „posibile încălcări ale conformităţii” cu valorile şi regulile ziarului.

Potrivit „rivalilor” media de la săptămânalul Der Spiegel, bărbatul e suspectat că a promovat stagiare cu care avea aventuri, pe care apoi le îndepărta, sau chiar le concedia, după ce nu mai prezentau interes în relație. Potrivit jurnaliștilor, faptele au fost aduse la cunoștința conducerii ziarului de mai multe luni. Însă aceasta ar fi amânat verificarea acuzaţiilor la adresa puternicului redactor-şef al tabloidului.

Pe de altă parte, Julian Reichelt „respinge aceste acuzaţii”, mai transmite grupul Axel Springer. În același comunicatul, grupul precizează că e o anchetă în desfășurare. Dat fiind acest lucru, grupul nu doreşte să ofere „pentru moment detalii despre anchetă şi acuzaţii”.

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Femeia cu cel mai ciudat iubit. Relația lor amoroasă este total ieșită din comun

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre