Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles e mare afacerist. Cum câștigă în jur de 1000 de lire pe noapte

Regele Charles e mare afacerist. Cum câștigă în jur de 1000 de lire pe noapte
Urcarea pe tron a Regelui Charles a adus multe schimbări monarhiei britanice, noul rege dorind să modernizeze, cât poate lucrurile. Acesta a îmbrățișat noile teme ale momentului, sustenabilitatea, economia, printre altele și are grijă ca ele să fie implementate.

Dincolo de atribuțiile și obligațiile funcției sale, Regele Charles e mare afacerist. Acesta calcă pe urmele mamei sale, regretata Regină Elisabeta care a știut să atragă bani în visterie. Fiul său face la fel. În timp ce britanicii au criticat deseori familia regală pentru sumele pe care le cheltuie pentru o viață în lux, el aduce bani casei regale.  Dintr-o singură afacere, regele face în jur de 1000 de lire sterline pe noapte.

Deținută de Rege și amplasată în inima domeniului Sandringham, din Norfolk, fiind, totodată și cea mai apropiată proprietate imobiliară de Casa Sandringham în sine, fosta locuință a grădinarului șef al Majestății Sale Regina Elisabeta, este disponibilă pe AirBNB.

De 161 de ani domeniul Sandringham e proprietatea privată a regelui în exercițiu (Sursa foto: AirBNB)

Locația se numește The Garden House. Casa e mobilată eclectic cu piese din colecția regală. Mai precis, toate piesele de mobilier și operele de artă provin din alte reședințe regale.

Domeniul Sandringham e proprietatea privată a regelui în exercițiu

Trebuie să știți că domeniul Sandringham este proprietatea privată a Regelui Charles, după cum a fost, până la moartea ei, proprietatea privată a mamei sale, fosta regină. Domeniul a  fost dobândit în 1862 de viitorul Rege Edward VII și a fost transmis, de la un rege la altul. Este locul unde familia regală se adună, în mod tradițional de Crăciun. În fiecare an, reprezentanții familiei regale merg împreună, pe jos, la slujba religioasă, salutând supușii care se adună pentru a-i vedea și pentru a le ura sărbători fericite.

Casa regală de la Sandrihgham poate fi vizitată, contra cost, începând cu anul 1977, la inițiativa fostei regine, Elisabeta (Sursa foto: AirBNB)

În anul 1977, în timpul Jubileului de Argint, Regina Elisabeta a deschis Casa Sandringham publicului, iar de atunci oamenii pot veni să viziteze proprietatea, contra cost, plătind bilet de intrare.

La câteva zile după ce a murit regina, Regele Charles a dat OK-ul pentru AirBNB

Interesant este însă momentul în care Garden House a ajuns pe AirBNB și de când poate fi închiriată în regim hotelier. Acest lucru s-a întâmplat exact din momentul morții reginei Elisabeta. Mai precis fix din luna în care aceasta a trecut la cele veșnice. Semn că noul rege și-a jelit mama, dar a ținut să fie atent și la afaceri, exploatând dorința publicului de a fi cu atât mai aproape de Casa Regală.

The Garden House e mobilată eclectic cu piese și opere de artă aduse din alte reședințe regale (Sursa foto: AirBNB)

Regina Elisabeta a murit în data de 8 septembrie 2022, iar peste numai o săptămână au apărut, în presa britanică, primele articole cu privire la disponibilitatea noii locații hoteliere. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără acordul Regelui Charles care, odată cu moartea mamei sale și cu accesul la tron a moștenit și proprietățile ei private.

Cât costă cazarea pe domeniul Regelui Charles

Garden House are patru dormitoare, iar închirierea acestora costă între 237 și 354 de lire sterline pe noapte. În total, imobilul poate găzdui până la opt oaspeți.

Garden House are patru dormitoare, iar închirierea acestora costă între 237 și 354 de lire sterline pe noapte (Sursa foto: AirBNB)

„Garden House oferă cazare fermecătoare și relaxată pentru opt persoane, pe două etaje. Există paturi super-king sau twin în două dormitoare. Bucătăria funcțională e dotată cu o mașină de gătit AGA (n.r. – brand istoric de lux în domeniu) și există o cameră de zi confortabilă cu vedere la grădina superbă, care este ideală pentru relaxare. Pe lângă grădina formală cu garduri (…) există o grădină mai informală unde vă puteți relaxa, iar copiii și câinii sunt în siguranță să alerge și să se joace”, este notat pe site-ul locației.

Pe AirBNB Garden House este sold out pentru următoarele 12 luni. Pe site-ul locației însă, ar mai fi disponibile anumite perioade, însă prețul este oferit doar la cerere, posibilii clienți fiind rugați să sune la numărul de telefon indicat.

Sursa foto: Instagram, AirBNB

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre