Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles, cadou incredibil din partea rromilor căldărari. Ce a spus „regele” Cioabă

Regele Charles, cadou incredibil din partea rromilor căldărari. Ce a spus „regele” Cioabă
Români veniți din toate colțurile lumii au fost fericiți să se încline în fața regelui Charles, care a făcut o scurtă vizită și la Viscri.

Regele Charles a coborât din mașină, îmbrăcat într-un costum deschis la culoare care-i venea ca turnat și a adresat câteva cuvinte fiecărei persoane care l-a salutat.

La Viscri, Suveranul nu a fost întâmpinat doar de săteni, ci și de mulți români care au venit special de sute de kilometri distanță să dea mâna cu Charles. Nu a lipsit nici regele rromilor, Dorin Cioabă, care i-a făcut și un cadou cu totul ieșit din comun Majestății Sale: o căldare. Asta, după ce un primar din Valea Zălanului îi făcuse Majestății sale cadou niște mături.

„El este Charles al III-lea, eu sunt al treilea rege al rromilor”

„Mi-am dorit de foarte mult timp să îl cunosc pe Majestatea Sa. I-am adus o căldare, pentru că eu fac parte din neamul căldărarilor, cu steagul nostru, al rromilor, steagul verde-albastru, steagul tradiţional. Eu cred că Majestatea cunoaşte culorile noastre, ale steagului. Este această căldăre, cu un mic vas şi am făcut şi această plachetă de la rege pentru rege.

Mesajul nostru este ca prin vocea lui să pune puţină presiune pe instituţiile europene să ajute rromii care trăiesc în ţările pe care Majestatea Sa le are în administrare”, a declarat Dorin Cioabă”, a spus Dorin Cioabă, regele romilor din România.

Charles, la picnic în Valea Zălanului

„Este un moment pe care nu-l voi uita”

Oamenii au povestit că regele s-a oprit la fiecare în parte și i-a întrebat de unde sunt. „Nu pare să fie rege, pare că este un om obișnuită, o persoană ca oricare alta”, a spus o localnică, după ce a dat mâna cu Charles.  „Până acum l-a văzut doar la televizor, dar mi-a părut chiar un om simplu.

Ne-a întrebat de unde suntem și dacă am venit special pentru el. E un moment unic. Dacă nu am reușit să-l vedem pe Mihai, măcar am vorbit cu Charles.. (…) Este un moment pe care nu-l voi uita”, a mărturisit o altă femeie, impresionată de moment. După vizita de la Viscri, monarhul britanic se va întoarce în Anglia.

Casa lui Charles de la Viscri

Regele a primit în dar și o plăcintă uriașă

Charles a primit multe daruri și în Valea Zălanului, printre care și o plăcintă uriașă, pe care gospodinele o prepară doar când e vorba de un eveniment foarte important, precum nuntă sau botez. „E o prăjitură. Să mai vină aici că e foarte frumoasă zona asta”, a declarat una dintre gospodine. Întrebat de unul dintre turiști ce plantă îi place cel mai mult din România, regele Charles a răspuns: „Turmeric. Iubesc să vin în România, tot ce e aici!”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre