Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles a fost externat la scurt timp după prințesa Kate. Ce a făcut când a ieșit din spital

Regele Charles a fost externat la scurt timp după prințesa Kate. Ce a făcut când a ieșit din spital
Regele Charles a fost externat din spital la trei zile după operația de prostată. După ce a ieșit din instituția spitalicească, regele și-a salutat, vesel, supușii. Cu câteva ore înainte a plecat acasă și prințesa Kate.

La doar câteva ore după ce nora sa, Kate Middleton a părăsit clinica în urma unei operații abdominale, a fost externat și regele Charles.

Purtând un costum gri și o haină albastră, regele Charles părea foarte bine în timp ce a ieșit de la Clinica londoneză din Marylebone, cu regina Camilla alături de el, după trei nopți sub observație. Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a fost internat în spitalul privat vinerea trecută, în jurul orei 9 dimineața, fiind supus unei operații de prostată.

Acesta a plecat acasă la doar câteva ore după ce prințesa Kate a părăsit aceeași clinică. Soția prințului William a fost operată cu două săptămâni în urmă. O mulțime de londonezi s-au adunat să-l întâmpine pe regele Charles, sub atenta supraveghere a multor ofițeri în uniformă care au stat de pază. Oamenii au privit cum Suveranul, după ce i-a salutat, s-a urcat într-un superb Audi negru. În toată perioada cât a stat în spital, Charles a fost vizitat de regina Camilla.

„Majestatea Sa dorește să mulțumească echipei medicale și tuturor celor implicați în susținerea vizitei sale la spital”

S-a raportat că regele Charles ar putea să își ia până la o lună de pauză de la îndatoririle publice în timp ce se recuperează. Palatul Buckingham a emis o declarație după externarea regelui din spital.

Regele Charles a fost externat. Sursă foto: instagram

„Regele a fost externat în această după-amiază din spital în urma unui tratament medical planificat și și-a reprogramat viitoarele angajamente publice pentru a permite o perioadă de recuperare privată.

Majestatea Sa dorește să mulțumească echipei medicale și tuturor celor implicați în susținerea vizitei sale la spital și este recunoscător pentru toate mesajele amabile pe care le-a primit în ultimele zile”, se arată în comunicat. Regele a fost diagnosticat pe 17 ianuarie, în timp ce se afla la Birkhall, Aberdeenshire, după ce a mers la un control medical.

Kate se va recupera până după Paște

Kate Middleton s-a întors astăzi acasă după o ședere de două săptămâni în spital în urma unei intervenții chirurgicale abdominale cu flori primite. În vârstă de 42 de ani, Kate se va recupera până după Paște. Prințesa se recuperează la Adelaide Cottage din Windsor Great Park. Consilierii regali spun că „face progrese bune”. Revenirea lui Kate la îndatoririle oficiale va depinde de avizul medical mai aproape de momentul respectiv, iar William va reveni la angajamentele publice după ce soția sa va fi bine.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre