Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles a îngrijorat toate cancelariile. Mesajele curg după vestea că are cancer

Regele Charles a îngrijorat toate cancelariile. Mesajele curg după vestea că are cancer
Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, a anunțat în această seară Palatul Buckingham într-un comunicat. Monarhul, în vârstă de 75 de ani, s-a întors la Londra de la Sandringham pentru a începe imediat tratamentul. Mesajele mai marilor lumii au început să curgă.

Medicii i-au depistat boala regelui Charles atunci când a fost supus intervenției pentru prostată. La auzul veștii, președinții și premierii lumii i-au transmis mesaje de încurajare.

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate”

„În timpul recentei proceduri spitalicești a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice.

„Așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”

Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită recentei sale proceduri spitalicești. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”, a fost declarația Palatului  Buckingham.

Regele Charles, la plimbare cu Camilla

Val de reacții de încurajare

Vestea tristă despre regele Charles a adus cu sine și un val de reacții din partea familiei, dar și a oficialilor britanici și a multor politicieni din lumea întreagă. Sunt alături de regele Charles toți șefii de guvern ai țărilor din cadrul Regatului care i-au urat însănătoșire grabnică. Premierul Londrei, Rishi Sunak a fost primul care a transmis un mesaj pe contul său de Twitter. Acesta i-a urat „însănătoșire rapidă” și a menționat că este convins că „întreaga țară face urări de bine” Suveranului.

Președintele Macron: „Îi doresc însănătoșire grabnică”

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a trimis salutări regelui Charles al III-lea, urându-i în engleză „însănătoşire grabnică”, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X. „Gândurile noastre se îndreaptă către poporul britanic”, a adăugat şeful statului francez.

 

Mesaje de încurajare au venit din partea premierilor din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. „Îi doresc o recuperare rapidă, toate cele bune și o revenire rapidă în viața publică. Îi transmit gândurile mele bune și Majestății Sale Regina și celorlalți membri ai familiei regale, știind că e o perioadă grea pentru toți”, a spus Humza Yousaf.

„Gândurile mele se îndreaptă spre toți cei din Țara Galilor care vor fi cu el”

Mark Drakeford, premierul regional al Țării Galilor, a spus că este întristat la aflarea unei asemenea vești și a spus că este alături de el în aceste momente grele. „Gândurile mele se îndreaptă spre toți cei din Țara Galilor care vor fi cu el și cu familia lui în această seară. Îi trimit cele mai bune gânduri, în acest moment când începe tratamentul, și îi doresc o recuperare rapidă și completă. Să vă însănătoșiți repede!”, a spus acesta, Ultima postare a mesajului a fost făcută în limba galeză.

Charles și Camilla la ieșirea din spital

„Sunt foarte întristată”

Mesaj a venit și din partea lui Michelle O’ Neill, prima politiciană naționalistă numită în această funcție în Irlanda de Nord. Aceasta și-a exprimat regretul pentru momentele grele prin care trece acum regele Charles. „Sunt foarte întristată să aud de boala regelui Charles și îi doresc toate cele bune, un tratament bun și o însănătoșire rapidă și completă”, a spus Michelle O’ Neill.

„Jill și cu mine ne alăturăm poporului Regatului Unit”

Imediat ce a auzit vestea, președintele Americii, Joe Biden și-a arătat îngrijorarea pentru rege și a menționat că urmează să-i telefoneze. „Sunt îngrijorat pentru el. Tocmai am auzit despre diagnosticul său. Voi vorbi cu el, cu voia lui Dumnezeu”, a declarat reporterilor.

Fostul președinte Donald Trump, probabil candidatul republican la alegerile din noiembrie din SUA, a scris pe rețeaua sa Truth Social. Trump a menționat că regele a fost „un om minunat” și că „ne rugăm cu toții să aibă o recuperare rapidă și completă”.

Ulterior declarației de presă, Joe Biden a scris pe Twitter. „Lupta cu un diagnostic de cancer, tratament și supraviețuire necesită speranță și curaj absolut. Jill și cu mine ne alăturăm poporului Regatului Unit în rugăciunea ca Majestatea Sa să experimenteze o recuperare rapidă și completă”, au fost cuvintele lui Joe Biden. O mulțime de oameni s-a adunat, ieri, în fața Palatului Buckingham pentru a trimite cele mai bune urări Majestății Sale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre