Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles nu e pe placul supușilor. I s-a propus să se retragă cât mai repede

Regele Charles nu e pe placul supușilor. I s-a propus să se retragă cât mai repede
Presa engleză e rea cu regele ei, abia încoronat. Recent a publicat un sondaj. Din ce în ce mai multe persoane consideră că regele Charles ar trebui să se retragă și să-i lase locul prințului William, care ar fi mult mai potrivit ca rege.

Aceștia consideră că regele face aceeași greșeală pe care a făcut-o și regina Elisabeta, care nu s-ar fi retras atunci când trebuia.

Un sondaj reprezentativ făcut recent printre membrii Commonwealth a scos la iveală un lucru greu de digerat de regele Charles. Supușii acestuia vor un rege mult mai proaspăt, de aceea spun că Charles ar fi bine să-i lase cât mai repede locul fiului său, William.

Britanicii îl vor pe William

Kate are mult lipici la public

Mai mult, regina Camilla nu e pe placul britanicilor, în timp ce Kate Middleton a început să fie din ce în ce mai iubită și mai apreciată pentru tot ceea ce face în Marea Britanie. Conform informațiilor prezentate de cotidianul Express, membrii Commonwealth-ului sunt de părere că prințul William ar fi un rege mult mai bun.

Pe de altă parte, experții regali consideră că regele Charles le pregătește locul lui William și Kate. Dovadă că cei doi au mers în Iordania și au reprezentat monarhia britanică la una dintre cele mai importante evenimente, nunta reginei Rania.

William și Kate, considerat cuplul de aur

William e și preferatul celor din Țara Galilor

Și supușii din Țara Galilor îl au la inimă tot pe prințul William, chiar dacă Charles le-a fost prinț mulți ani, considerând că fiul cel mare al regelui, ajuns la vârsta de 40 de ani, este cel potrivit pentru a conduce țara.

Cine a cerut să fie făcut sondajul

Sondajul, care a fost cerut de Lord Ashcroft, fost președinte al Partidului Conservator, s-a adresat tuturor națiunilor care alcătuiesc Commonwealth-ul. Ca atare, au fost întrebate nu mai puțin de 22.701 oameni în 15 state unde Regele Charles este suveran.

William a devenit preferatul britanicilor

De asemenea, în sondaj au fost incluse și opt teritorii ale Commonwealth-ului, inclusiv Australia, Bahamas, Belize, Canada, Jamaica, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee și Insulele Solomon. De remarcat că nici în Noua Zeelandă, regele Charles nu e văzut mai bine, fiind mulți care-l contestă, dar îl preferă pe William.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre