Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles, gest neașteptat față de fratele său, prințul Andrew. Se întâmplă chiar acum, la Balmoral

Regele Charles, gest neașteptat față de fratele său, prințul Andrew. Se întâmplă chiar acum, la Balmoral
Regele Charles i-ar fi oferit o „ramură de măslin” fratelui său căzut în dizgrație, prințul Andrew, invitându-i pe acesta și pe fosta sa soție, ducesa de York, în vacanță.

Gestul neașteptat al regelui Charles față de fratele său, f a surprins pe toată lumea. Ducele este primul membru al familiei care i se alătură regelui la castelul din Highlands, Balmoral, într-o mișcare despre care surse regale au spus că arată că relațiile dintre cei doi s-au îmbunătățit.

Andrew, în vârstă de 63 de ani, a condus el însuși până la domeniul de 50.000 de acri de pe Royal Deeside. Separat, fosta sa soție, Sarah, ducesa de York, care se recuperează după o operație de cancer la sân, a scurtat drumul și a zburat la Aberdeen. Cei doi sunt cazați la Craigowan Lodge, un conac cu șapte dormitoare de pe domeniu – preferat de regretata regină.

Regele Charles, gest neașteptat față de fratele său

O persoană din interiorul familiei regale a insistat că „nu a fost un afront” faptul că cei doi au stat la cabană în loc de casa principală, spunând pentru Express: „Regele și Andrew sunt acum în relații mult mai bune, iar faptul că el este primul membru al familiei care i se alătură este o ramură de măslin”. Mai mult decât atât, prințul Andrew pare să fi câștigat „bătălia” cu fratele său pentru a rămâne în Royal Lodge din Windsor, un castel cu 30 de dormitoare ( în timp ce regele Charles îi ceruse să se mute în casa vacantă Frogmore Cottage – fosta casă a prințului Harry și a lui Meghan).

După luni de zile în care s-a insistat pe tema mutării, surse regale susțin că planul lui Charles de a-l muta pe duce a fost acum abandonat. Ar putea fi o manevră de siguranță, având în vedere temerile consilierilor regali că există încă „bombe neexplodate” în legătură cu legăturile Ducelui de York cu pedofilul Jeffery Epstein, scrie Daily Mail.

Pot apărea noi scandaluri privind legătura prințului Andrew cu Epstein

De altfel, apropiații familiei regale sunt îngrijorați că ducele este „o problemă pe termen lung” mai mare decât prințul Harry și Meghan Markle, în legătură cu apropierea sa de pedofilul proxenet al miliardarilor. Defuncta regină Elisabeta a II-a i-a retras fiului său toate patronajele regale și rolurile militare în ianuarie 2022 – când i s-a interzis, de asemenea, să folosească titlul HRH în orice calitate oficială.

Epstein a făcut aproape 13 luni de închisoare în 2008, după ce a fost condamnat pentru că a procurat un copil pentru prostituție și a abuzat sexual o fată de 14 ani. Dar Andrew și-a continuat prietenia cu infractorul și după eliberarea acestuia.

Ducele de York susține că fotografia aceasta nu ar fi fost făcută în realitate

El a declarat pentru BBC în 2019 că relația sa cu Epstein și oportunitățile pe care i le-a oferit au fost „foarte utile” și a spus că nu își amintește ca fotografia în care este văzut cu brațul în jurul Virginiei Roberts – cunoscută acum ca Virginia Giuffre, cea care l-a acuzat că a întreținut relații intime cu ea, intermediate de Epstein, cât era minoră – „să fi fost făcută vreodată”. Jeffrey Epstein s-a sinucis în timp ce se afla în închisoare în 2019.

Ce l-a determinat pe regele Charles să se împace cu fratele

Fosta iubită a lui Epstein, Ghislaine Maxwell – care a fost, de asemenea, prietenă a lui Andrew și care apare în fundalul fotografiei cu el și Giuffre – execută 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual.

Între timp, un prieten al regelui crede că incidentul cu prințul Harry l-a „umanizat”. „El a făcut ceea ce trebuie să facă pentru a trece peste asta și pentru a continua activitatea monarhiei, ceea ce oferă un contrast binevenit și dur cu ceea ce se întâmplă pe coasta de vest a Americii. Totul este foarte trist, dar reflectă, de asemenea, ceea ce se întâmplă în multe familii, așa că îl umanizează”, a fost declarația dată pentru The Times.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre