Doar cei apropiați știau cât de mult iubea regina Elisabeta tot ce o înconjura. Acesta este și motivul pentru care nu a fost deloc deranjată să aibă în Castelul Balmoral o colonie de lilieci.
Înaripatele și-au făcut casă chiar în sala principală a castelului, iar regina le-a lăsat să trăiască liniștite. Sursele spun că îi plăcea să prindă zburătoarele noaptea cu o plasă de fluturi atunci când deveneau… obraznice.
Un cadou pe care regina a ținut neapărată să-l aducă din străinătate au fost două broaște țestoase uriașe din Aldabra, pe care le-a primit în timpul unei vizite oficiale în Seychelles, în anul 1972. Le-a iubit de când le-a văzut prima dată și le-a găzduit la grădina zoologică din Londra, având grijă să se intereseze mereu cât de bine sunt îngrijite.
Ce s-a întâmplat cu vaca Aberdeen Angus
Un alt cadou neobișnuit primit de regină a fost o vacă Aberdeen Angus, care i-a fost dăruită în 2005, în timp ce se afla într-o vizită oficială în Canada, la spectacolul agricol Calgary Stampede.
Din nefericire, regina nu a putut să aducă vaca la Palatul Buckingham, așa că animalul a rămas ca la Calgary.
Din colecția regală a reginei face parte și rochia reginei Victoria
Regina Elisabeta are în colecție și cel mai mare diamant prelucrat din lume, numit și Marea Stea a Africii, cunoscut și sub numele de Cullinan I. Acesta are 530,2 carate și valorează aproape 51 milioane de dolari. De asemenea, regina a deținut și superba rochie de mireasă a reginei Victoria, din satin, dantelă, în combinație de crem și alb.
Dar și armura lui Henri al VIII-lea, impresionantă, care a fost cofecționată în anul 1540. Istoria spune că pentru a-l încăpea pe rege, armura a fost lărgită cu doi inci din tablă, în partea din spate.
Un alt lucru neștiut despre regina Elisabeta este faptul că regretata suverană a deținut patru recorduri mondiale Guiness. Titluri pentru cea mai longevivă regină din lume, cel mai vechi monarh din lume, cea mai bogată regină din lume și personajul care apare pe banii celor mai multe țări suverane.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook