Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles vrea să se mute în alt palat în 2027. Numește locul „Casa Mare”

Regele Charles vrea să se mute în alt palat în 2027. Numește locul „Casa Mare”
Chiar dacă trece prin momente grele, regele Charles are gânduri mari. Speră că își va reveni cât mai repede cu sănătatea, iar în 2017 dorește să se mute din actualul palat.

Regele Charles numește Palatul Buckingham „Casa Mare” și intenționează să se mute acolo în 2027, când se va finaliza renovarea sa în valoare de 369 de milioane de lire sterline. Dar, apropiații spun că nu este „un fan” al acestui loc.

Potrivit unui expert, decizia istorică a regelui Carol de a deschide Palatul Buckingham și Balmoral pentru public este un alt indiciu al „lipsei sale de afecțiune” față de cele mai faimoase case regale din lume. Experții regali au declarat pentru MailOnline că regele Charles a simțit nevoia să aducă bani pentru întreținerea lor. Se spune că regele crede cu tărie în „tradiția vie”, și anume că o casă care nu este locuită devine un muzeu. Dar unii cred că tururile care costă până la 100 de lire sterline sugerează că ambele case se îndreaptă în această direcție.

Regina Elisabeta a folosit doar șase din cele 775 de camere ale Palatului Buckingham

Micul Charles și regina la Balmoral

Regina a stat foarte rar în reședința sa londoneză după pandemie, preferând Castelul Windsor, iar înainte de aceasta a folosit doar șase din cele 775 de camere ale Palatului Buckingham. „Regelui nu-i place Palatul Buckingham și vrea să-l deschidă mai mult pentru vizitatori. El nu se simte confortabil să locuiască acolo și se duce acolo doar pentru afaceri oficiale – de exemplu, pentru „audiența regelui” acordată de primul ministru, de obicei marțea seara.

„El stă întotdeauna la Birkhall, casa confortabilă și confortabilă a defunctei sale bunici de pe domeniul Balmoral”

Palatul Buckingham în anul 1939

De asemenea, el nu are o mare afecțiune pentru Balmoral, de unde și decizia sa de a-l face mai accesibil publicului plătitor. El stă întotdeauna la Birkhall, casa confortabilă și confortabilă a defunctei sale bunici de pe domeniul Balmoral. Este instinctul și dorința regelui de a face monarhia mai accesibilă, făcând schimbări care nu ar fi fost luate în considerare în timp ce mama sa era în viață și pe tron”, a declarat fostul corespondent regal al BBC Michael Cole.

Monarhul a declarat că el și regina Camilla se vor muta la Palatul Buckingham în 2027

Diana și Charles la Balmoral în 1981

Se pare că Charles vizitează Palatul Buckingham doar o dată pe săptămână. Monarhul a declarat că el și regina Camilla se vor muta la Palatul Buckingham în 2027, după ce lucrările vor fi finalizate. Fostul deputat Norman Baker, un expert în regele Carol și în finanțele regale, a declarat pentru MailOnline că totul se rezumă la încercarea de a „aduna și mai mulți bani”.

Sursă foto: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre