Simona Ionescu / Redactor Șef

Un nou scandal la Palatul Buckingham. Noua biografie a Prințului Harry dezvăluie secretele din ziua în care a murit regina

Un nou scandal la Palatul Buckingham. Noua biografie a Prințului Harry dezvăluie secretele din ziua în care a murit regina
Ruptura dintre prințul înstrăinat Harry și familia regală britanică se adâncește pe zi ce trece. Nu a fost suficientă plecarea din Marea Britanie. Prințul a început un șir, aparent interminabil, de dezvăluiri urâte despre rudele sale, în cărțile pe care le publică sau avizează, în interviuri și filme documentare.

Palatul Buckingham stă pe un butoi de pulbere în timp ce un nou scandal care îl are protagonist pe prințul Harry e pe cale să izbucnească. Curtenii sunt de-a dreptul furioși având în vedere noua biografie a acestuia, care dezvăluie secretele din ziua în care a murit Regina Elisabeta. În plus, toate dezvăluirile ies la iveală precum un „cadou” urât de ziua tatălui său.

Regele Charles a aniversat marți, 75 de ani. A doua zi, presa de peste Ocean publica primele extrase din viitoarea biografie autorizată a prințului Harry.

Surse din interiorul familiei regale au susținut că prințul William a ignorat apelurile fratelui său stabilit în America în timp ce regretata regină era pe patul de moarte, la Balmoral, anul trecut. Informația este publicată de biograful oficial al lui Harry și Meghan, Omid Scobie, care susține că Prințul de Wales a ignorat telefoanele ducelui de Sussex în timp ce se grăbea să fie la căpătâiul reginei în Scoția, în septembrie 2022, notează Daily Mail.

Omid Scobie este biograful oficial al ducilor de Sussex și tocmai lansează o carte devastatoare pentru familia regală britanică (Sursa foto: Instagram)

În acest context, un insider din casa regală a declarat pentru Mirror: „Se pare că indiferent ce se întâmplă în spatele ușilor închise, chiar și într-un moment de durere, întâmplările vor ieși într-o zi la lumină. Nimic nu este în afara limitelor în această familie, William și Kate părând a fi ținta numărul unu a acestui autor. A fost nevoie doar de câteva luni pentru să se scoată din nou cuțitele și rănile să fie redeschise”.

Un nou scandal mocnește la Palatul Buckingham

Într-un fragment din ultima sa carte, Endgame, Omid Scobie susține că prințul Harry a fost „ținut în întuneric” cu privire la sănătatea reginei în orele dinaintea morții sale și că prințul William a spus că „l-a pierdut pe Harry și nu vrea să știe această versiune a lui”. Scobie, care a publicat anterior o biografie despre familia Sussex, intitulată Finding Freedom, a declarat că Harry, în vârstă de 39 de ani, și soția sa, Meghan, în vârstă de 42 de ani, nu aveau „nicio idee” că familia regală se pregătea pentru moartea reginei, anul trecut.

În cartea lui Scobie, prințul Harry dezvăluie că familia nu l-a anunțat că bunica sa, regina, ar fi pe moarte (Sursa foto: Instagram)

În Endgame, Scobie povestește cum soții Sussex au vizitat Marea Britanie pentru o serie de angajamente în septembrie 2022, când Palatul Buckingham a anunțat că regina Elisabeta a fost sfătuită de medicii ei să se odihnească.

El scrie: „Până în dimineața următoare, soții Sussex nu aveau idee că Palatul Buckingham planifica deja ultimele ore ale reginei și primele zile ale noii ere a monarhiei – până când telefonul ducelui a început să sune. Un număr necunoscut. De obicei, le ignora. Meghan i-a spus soțului ei să răspundă, iar el a acceptat apelul chiar înainte de a se opri”.

Noua biografie a Prințului Harry dezvăluie secrete din ziua în care a murit regina

Autorul continuă: „Harry nu vorbise prea mult cu Charles în acel an, dar nu era momentul pentru nicio tensiune tată – fiu. Regele i-a spus că el și Camilla urmau să părăsească Casa Dumfries pentru Balmoral, unde prințesa Anne era deja alături de regină. I-a spus lui Harry să se îndrepte imediat spre Scoția”.

Harry i-a trimis un mesaj text fratelui său William, întrebându-l cum plănuiesc el și Kate să călătorească în Scoția și dacă ar putea călători împreună, dar nu a primit niciun răspuns, mai susține Scobie, în carte. Mai târziu i s-a spus că Harry a reușit să-și asigure un zbor cu unchii săi, prințul Andrew și prințul Edward. „A fost supărător să fiu martor la asta”, susține Scobie. „Harry a fost complet singur în această privință”.

Ruptura dintre cei doi frați, prinții William și Harry ar fi definitivă. Prințul de Wales își consideră fratele „dezertor” (Sursa foto: Instagram)

Scobie mai susține că „sursele” Palatului au informat anumite ziare că Charles a împărtășit personal vestea bolii reginei cu fiul său. El a citat un prieten al ducelui, care a mărturisit că acest lucru l-a lăsat pe Harry „zdrobit”. Autorul sugerează, de asemenea, că relația dintre William și Harry este distrusă iremediabil, deoarece prințul de Wales îl vede pe fratele său ca pe un „dezertor”.

Și în extrasul din carte împărtășit cu People, autorul susține că „nu există cale de întoarcere” pentru frați și „absolut nimic nu s-a schimbat” de când ducele de Sussex a lansat Spare (Rezerva)la începutul acestui an.

Potrivit Daily Mail, Palatului Buckingham a refuzat să comenteze despre Endgame, volum care urmează să fie lansat pe 28 noiembrie.

Cadou amar de la prințul Harry de ziua regelui Charles

Noile acuzații bombă vin la doar câteva ore după ce Harry a împărtășit un apel „cordial” cu ocazia aniversării de 75 de ani a tatălui său, regele Charles. Harry și-ar fi sunat tatăl de ziua lui pentru a-i ura „La mulți ani!” – într-un apel considerat a fi prima discuție telefonică al familiei regale înstrăinate în ultimele șase luni. Se pare că regele Charles și Harry au menținut un contact minim, mai ales de la lansarea memoriilor lui Harry, publicate în ianuarie, și a apariției serialului Netflix.

De asemenea, Meghan Markle ar fi vorbit și ea cu socrul ei pentru a-i transmite urările sale, din California. Iar copiii cuplului, Archie și Lilibet, au înregistrat un videoclip în care îi cântă „la mulți ani!” bunicului lor, a scris ziarul Telegraph.  Publicația menționează că Regele și fiul său ar mai fi avut un dialog telefonic ulterior, după ce apelul de la aniversare ar fi marcat o „schimbare” de ton și un punct de cotitură între cei doi.

Cine au fost invitații la petrecerea aniversară a regelui Charles

În timp ce Sunday Times a scris că prințul Harry ar fi refuzat invitația la ziua de naștere a tatălui său, Harry și Meghan au declarat apoi că nu au avut „nicio invitație” de la Palatul Buckingham cu privire la evenimentul de 75 de ani al lui Charles.

Regele Charles a dat o petrecere cu rudele și prietenii apropiați la aniversarea de 75 de ani de marți ((Sursa foto: Instagram)

Între timp, prințul și prințesa de Wales au fost văzuți bucurându-se de o noapte târzie în timp ce părăseau Casa Clarence aproape de miezul nopții, după petrecerea aniversară strălucitoare a Regelui Charles. Lor li s-au alăturat la sărbătorirea zilei de naștere a monarhului nepoata sa, prințesa Beatrice, fiica prințesei Margaret, Lady Sarah Chatto, fiica prințesei Anne, Zara Tindall,  și soțul ei, Mike Tindall.

Lady Susan Hussey, în vârstă de 84 de ani, fosta doamnă de onoare a regretatei regine Elisabeta a II-a, a fost, de asemenea, în timp ce Jools Holland și-a făcut și ea apariția. Alți membri ai familiei care au participat la evenimentul de ziua lui Charles au fost: Ducele și Ducesa de Gloucester și David Armstrong-Jones, al 2-lea Conte de Snowdon, fiul regretatei Prințese Margaret și Antony Armstrong-Jones.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre