Simona Ionescu / Redactor Șef

Reglare de conturi la Paris, copiată după atentatul terorist din 2015. Au tras rafale de gloanțe într-o cafenea

Reglare de conturi la Paris, copiată după atentatul terorist din 2015. Au tras rafale de gloanțe într-o cafenea
Scenele petrecute aseară par desprinse din scenariul unui film de Hollywood. La Paris, la ora 22.35 (ora României), doi indivizi au coborât dintr-un vehicul şi au tras cu arma asupra altor două persoane aşezate pe terasa unui bar.

O persoană a fost împuşcată mortal şi alte patru au fost rănite. Scenele terifiante au avut loc pe strada Popincourt, din arondismentul 11 al Parisului.  Conform poliției, atacul armat s-a soldat cu un mort şi patru persoane cu răni uşoare, scrie Le Figaro. Aceleași surse menționează că unul dintre cei doi agresori a fost arestat, dar al doilea a reuşit să scape.

„Am văzut sosind o maşină, au ieşit cu o armă – aş zice că a fost un pistol-mitralieră sau un Kalaşnikov – au tras şi au plecat. Am avut timp să spun personalului să intre înăuntru. Toată lumea a fugit. A durat 20 – 30 de secunde. Am înţeles imediat că este vorba de o reglare de conturi şi că celelalte restaurante nu vor fi afectate”, a declarat şeful unui restaurant din apropiere pentru AFP.

Cartierul a fost marcat și de atacurile din ianuarie şi noiembrie 2015. Din primele probe găsite de polițiști, răniții nu păreau că au fost atinși de gloanțe.

Anchetă pentru „omucidere voluntară şi tentativă de omucidere voluntară”

Polițiștii francezi au deschis o anchetă pentru „omucidere voluntară şi tentativă de omucidere voluntară”, de care se ocupă districtul al II-lea al poliţiei judiciare din Paris, a declarat pentru AFP o sursă din rândul autorităților.

„Un atac armat care a avut loc în această seară s-a soldat cu un mort şi patru răniţi într-un bar din Chicha, de pe strada Popincourt. Niciun element în acest stadiu nu face posibilă cunoaşterea cauzelor acestui act barbar. Clienţii barului l-au prins pe unul dintre cei doi agresori, iar celălalt a reuşit să fugă”, a informat primarul arondismentului 11, François Vauglin, pe contul său de Twitter.

Acesta a dat asigurări că „Poliţia naţională îl caută foarte activ” pe al doilea suspect, iar o unitate medico-psihologică „va fi deschisă cât mai curând posibil pentru a stat de vorbă cu rezidenţi şi martori”.

Atac similar cu cel din 2015

Atentatele teroriste de la Paris din noiembrie 2015 au fost o serie de atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici, care au avut loc în capitala Franței în seara zilei de 13 noiembrie 2015 și în primele ore ale zilei următoare, în arondismentele 10 și 11 și în apropierea stadionului Stade de France, situat în Saint-Denis. Atentatele au început la ora 22:16, ora României și au fost revendicate de Statul Islamic. Au avut loc cel puțin trei explozii și șase atacuri armate.

Sursa foto: captură video twitter

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre