Realizatorul documentarelor Netflix, jefuit în Timișoara, revine în România. „Problema este ignorată. Nu ar trebui să se întâmple într-o ţară europeană”

Realizatorul documentarelor Netflix, jefuit în Timișoara, revine în România. „Problema este ignorată. Nu ar trebui să se întâmple într-o ţară europeană”
Presa națională a vuit la auzul veștii că celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley a fost jefuit la Timișoara. S-a întâmplat într-o noapte, pe la ora 3,00, în timp ce acesta se afla într-un parc din zona centrală.

Așa cum vă amintiți, la începutul lunii iunie, Charlie Ottley, realizatorul seriei de documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania, a fost jefuit într-un parc din Timișoara, unde se afla, la invitația autorităților județene, pentru a realiza un material video de promovare a zonei.

Jurnalistului britanic i s-a furat geanta în care se aflau mai multe echipamente, inclusiv o dronă. Hoții s-a dovedit a fi trei copii – doi băieți și o fată, cu vârste cu prinse între 10 și 14 ani. Cei trei minori au fost găsiți rapid și audiați la poliție, fiind însoțiți de mama lor, iar drona a fost găsită în alt județ, și recuperată rapid.

Charlie Ottley continuă documentarul Flavours of Romania

Impresionat de cât de rapid s-au mișcat polițiștii, ca niciunde în lume, regizorul a decis să revină în România, pentru a continua filmările. Charlie Ottley a decis să continue documentarul Flavours of Romania. Înregistrările au început în urmă cu trei săptămâni în Transilvania. Au continuat în Moldova, iar începând de duminică se desfășoară în Dobrogea.

„Cred că este un moment excepțional acum, deoarece am avut o perioadă dificilă, cu COVID și acum, în perioada aceasta, după cum știm, este războiul, de aceea seria Flavours of Romania va ajuta industria turismului. Nu pot să dezvălui prea multe secrete, dar, după părerea mea, Delta Dunării este un loc minunat și ori de câte ori o descoperi vine cu ceva nou, ceva care te încântă, și sunt foarte multe povești care nu au fost spuse până acum.

Înregistrările pentru cel de-al doilea sezon al documentarului Flavours of Romania sunt programate să se încheie în luna octombrie, transmite Radio România Actualități.

Jurnalistul britanicare planuri și pentru copiii care i-au furat drona

Jurnalistul britanic a revenit în România și cu alte planuri. El dorește să îi ia în echipa de filmare pe copiii care l-au jefuit, pentru a-i integra social, și pentru ale arăta că oamenii muncesc pentru a avea venituri, nu fură.  „Sunt mii de familii ca a acestor copii peste tot în ţară. Sunt copii care cerşesc în parcări, în faţa supermarketurilor şi noi îi dezamăgim, noi ca ţară îi dezamăgim. Merită fiecare o şansă.

Pentru că sunt romi, există multă xenofobie când e vorba despre ei sau cel puţin asta am întâlnit eu şi de multe ori problema este ignorată. Mulţi spun că sunt romi, dar sunt copii şi fiecare copil merită să aibă oportunităţile de a avea un scop în viaţă. Astfel, îi invit să vină să ne vadă şi vreau să strângem bani pentru a le cumpăra o cameră şi am vrea să îi găsim mamei lor un loc de muncă ca să nu fie nevoită să trăiască pe străzi pentru că soţul ei e în închisoare, iar copiii să facă infracţiuni ca să susţină familia, asta nu ar trebui să se întâmple într-o ţară europeană”, a mai spus Charlie Ottley.

Încă un britanic îndrăgostit de România

Charlie Ottley a ajuns prima oară în România în 2010. A fost dragoste la prima vedere. S-a îndrăgostit de peisaje, de tradiții și de locuri. A descoperit secrete și povești. Și-a cumpărat în acest an o casă cu arhitectură tradițională. Ca să le arate oamenilor ce bijuterie poate ieși dintr-o casă veche. Casa se găsește la Șirnea (un sat în comuna Fundata din județul Brașov, la poalele Parcului Național Piatra Craiului).

„Casele tradiționale reprezintă o parte esențială din patrimoniul României. Trebuie să ne preocupăm să păstrăm tot ce e bun din trecut”. Dacă ar fi restaurate clădirile de patrimoniu, precum Băile imperiale de la Băile Herculane, asta ar putea aduce în România milioane de euro în fiecare an, crede Ottley.