Restricții drastice pentru turiști în 2025. Ce măsuri au luat țările Europei

2025 n-a venit cu vești bune pentru turiști, pentru că multe țări din Europa au anunțat restricții de vizitare. Printre acestea se numără Grecia și Croația.
Anul acesta, turiștii care vor să-și petreacă vacanța în orașe precum Atena, Veneția, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Malaga sau Insulele Canare trebuie să se intereseze de costurile „extra” înainte de a pleca la drum.
Întrucât aceste locuri au devenit suprapopulate, autoritățile au instaurat diferite restricții. În Amsterdam, de exemplu, vizitatorii vor fi obligați să plătească o taxă pe noaptea petrecută la pensiuni, hoteluri sau alte locuri de cazare.
Și autoritățile din Grecia au luat atitudine și au fost implementate taxe suplimentare pentru turiștii care vizitează muzeele din Atena și siturile arheologice. La rândul său, autoritățile din Veneția au anunțat că vor pune o taxă turistică pentru vizitatorii de zi, care nu petrec nopțile în acest loc.
Pentru întreținerea orașului Madrid, s-a luat în considerare să fie introdusă o taxă turistică, mai ales pentru turiștii cazați în hoteluri. Iar în orașul Dubrovnik din Croația a fost lansată campania Respectați orașul, în scopul combaterii turismului excesiv.
Pentru că locuitorii orașului s-au plâns că turiștii își târăsc valizele pe drumurile orașului și îi deranjează, a fost inclus un acest program de predare a bagajelor și interzicere a diferitelor comportamente.
Și Primăria Municipiului București a introdus o taxă obligatorie, pentru promovarea turistică a Capitalei. Taxa este de 1% din prețul total cazării pe zi, fără TVA. Turiștii care vin să viziteze Bucureștiul o vor achita odată cu factura pentru cazare.
Proprietarii unităților de cazare vor adăuga taxa separat de factura clienților. Aceasta se aplică atât persoanelor fizice care oferă cazare, cât și pentru platformele online de rezervări. După ce banii vor fi încasați, proprietarii de pensiuni și hoteluri o vor vira în conturile Primăriei București până în data de 10 a lunii următoare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook