Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta celor mai delicioase pâinici cu lapte. Sunt pufoase ca aripa unui înger

Rețeta celor mai delicioase pâinici cu lapte. Sunt pufoase ca aripa unui înger
Aveți invitați și vreți ca micul dejun să fie perfect? Sau vreți să faceți o surpriză culinară membrilor familiei? În orice situație v-ați afla, rețeta de pâinici cu lapte vă scoate din impas.

Perfecte pentru orice moment al zilei, pâinicile cu lapte vor fi mâncate cu poftă, iar gospodina apreciată. Iată rețeta de care vă veți îndrăgosti.

Ingredientele necesare

Potrivit calatorinromania.com, pentru a pregăti aceste minunății, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 căni cu făină universală, 2 ouă la temperatura camerei, 1 cană cu lapte încălzit, 2 linguri cu zahăr, 2 linguri cu unt topit, dar și unt pentru uns. Vă mai sunt necesare 2 plic cu drojdie uscată, 1 linguriță cu sare.

Mod de preparare

Pâinici cu lapte, perfecte pentru toată ziua

Pentru început, amestecați laptele cu zahărul și drojdia. Lăsați în jur de 10-15 minute deoparte, pentru ca drojdia să se activeze așa cum trebuie. Luați un bol în care puneți sarea și făina, amestecați apoi faceți în mijloc o adâncitură, unde veți adăuga untul topit și ouăle.

Turnați ușor și în trepte drojdia activată și frământați foarte bine aluatul. Acesta trebuie ca la final să fie omogen și elastic, iar dacă vi se pare prea lipicios, mai puneți făină. Luați un alt bol curat, ungeți cu ulei și așezați aluatul. Se va acoperi cu un prosop umed și se lasă la dospit până când preparatul își va dubla volumul.

Lăsați să se răcească înainte de a le consuma!

Când aluatul este gata, răsturnați pe o suprafață pe care înainte ați pus puțină făină și împărțiți în bucăți egale. Se vor forma mingiuțe, care se vor așeza apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aveți grijă să lăsați spațiu între ele, ca să nu se prindă unele de altele.

Ulterior, pâinicile se vor lăsa la dospit încă jumătate de oră, acoperite cu un prosop. Preîncălziți cuptorul, ungeți pâinicile cu ou bătut și introduceți la cuptor. Se vor lăsa la copt până vor deveni aurii. După ce le scoateți din cuptor, lăsați puțin să se răcească, apoi consumați cu poftă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre