Simona Ionescu / Redactor Șef

Evantaie de cartofi cu brânză și ierburi. O rețetă rapidă din California pentru toate gusturile

Evantaie de cartofi cu brânză și ierburi. O rețetă rapidă din California pentru toate gusturile
Sunteți împătimiți ai cartofilor? E timpul să vă distrați preparând această rețetă de... evantaie de cartofi cu brânză și ierburi. Se gătește rapid și e super gustoasă.

Ierburi proaspete, unt, brânzeturi, alături de un cartofi perfect. Iată rețeta pe care o veți îndrăgi și o veți savura ori de câte ori vă e poftă de ceva bun.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunatele evantaie de cartofi cu brânză și ierburi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 8 cartofi medii, ½  cană cu unt, topit, 2 lingurițe cu sare, ½ linguriță cu piper, 2/3 cană cu brânză cheddar mărunțită, 1/3 cană cu parmezan mărunțită, 2 linguri cu arpagic, salvie și cimbru proaspete tocate mărunt.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Cu un cuțit ascuțit, tăiați fiecare cartof transversal în felii, lăsând feliile atașate în partea de jos, astfel încât cartofii să arate asemenea unui evantai. Așezați într-o tavă de copt. Într-un bol mic, se amestecă untul, sarea și piperul și turnați peste cartofi.

Introduceți la cuptor pentru 55 de minute sau până când bine făcuți. Într-un bol mic, se amestecă brânzeturile cu ierburile și se presară peste cartofi. Se mai lasă în cuptor cinci-zece minute sau până când brânza se topește. Această rețetă se poate consuma la prânz sau cină sau poate constitui un mic dejun perfect.

Beneficiile consumului de cartofi

Evantaie de cartofi cu brânză și ierburi, perfectă pentru această vară

Cartofii conțin vitamine, minerale și fibre și sunt bogați în vitamina C, care este un antioxidant. Cartofii erau o sursă de hrană salvatoare în vremurile timpurii, deoarece vitamina C prevenea scorbutul. Un alt nutrient important din cartofi este potasiul, un electrolit care ajută la funcționarea inimii, mușchilor și sistemului nervos.

Coaja cartofilor conține fibre, care sunt importante pentru sănătatea digestivă. În general, cu cât cartoful este mai închis la culoare, cu atât conține mai mulți antioxidanți.

Cartofii dulci sunt o sursă bună de vitamina A, un nutrient important pentru imunitate și sănătatea ochilor. Cartofii mov sunt bogați în antioxidanți, inclusiv antocianine, care pot preveni bolile de inimă și cancerul și pot stimula sănătatea creierului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre