Simona Ionescu / Redactor Șef

Salata de vară care te teleportează direct în vacanță: bărcuțe de cartofi pline cu bunătăți

Salata de vară care te teleportează direct în vacanță: bărcuțe de cartofi pline cu bunătăți
Vara preferăm salatele. Sunt sănătoase, pline de arome și se prepară rapid, ceea ce constituie încă un avantaj al unei astfel de alegeri. În plus, salatele pot fi de-a dreptul consistente, ceea ce le face de neevitat.

O salată de vară sățioasă care te teleportează direct în vacanță conține cartofi dulci, dar, opțional, pot fi și unii normali. Singura cerință e să fie mari. Bărcuțele de cartofi pline de bunătăți conțin cele mai aromate ingrediente. Sunt pline de savoare separate, dar, împreunate în această rețetă, oferă o adevărată explozie de gust: nuci pecan, brânză feta, curmale coapte. Plus frunze verzi și aromate.

Ingrediente pentru bărcuțele de cartofi dulci

1/2 cană de nuci pecan crude

5 – 6 curmale

50 – 60 g de brânză feta

Un pumn de frunze de rucola

1/2 linguriță de sare

1/2 linguriță de piper

coaja rasp de la 1/2 lămâie bio

4 cartofi dulci (sau normali) medii, tăiați pe jumătate

Ulei de măsline

Sare

Opțional sos tahini-balsamic:

2 linguri tahini

1 linguriță sirop de arțar

1 linguriță oțet balsamic

Un praf de sare

1 lingură de apă 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 220°C. Stropește cu ulei de măsline fundul unei tăvi mari, asezonează cu sare și așază cartofii tăiați în două cu fața în jos. Stropește deasupra cu ulei și asezonează cu sare. Pune în cuptor pentru aproximativ 35 de minute. După 25 de minute se scot, se întorc pe partea cealaltă, se adaugă nucile pecan și se mai coc 5 minute. După acest interval se scot nucile și se mai lasă cartofii dulci să se coacă până devin fragezi, adică încă 5 minute.

În timp ce cartofii dulci se coc, pregătește umplutura bărcuțelor. Toacă grosier nucile pecan, apoi și curmalele.  Se adaugă brânza feta mărunțită, apoi rucola, tocând după fiecare ingredient adăugat. Adaugă sarea, piperul și coaja de lămâie și toacă până când amestecul se combină și se formează o salată aromată intens. Sosul de tahini se prepară amestecând ingredientele. În final, așază cartofii dulci pe un platou, apasă ușor pe fiecare cu o furculiță, pentru a forma o bărcuță. Adaugă salata deasupra și mixul de tahini (opțional).

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre