Rețeta se prepară cât ai bate din palme. Este super delicioasă dacă se folosește brânză feta sau telemeaua românească, dar cei care țin post vor pune în salată brânză tofu.
Salata grecească Orzo este unul dintre acele feluri de mâncare super simple care necesită atât de puțin efort pentru a fi pregătite! Perfectă pentru petreceri de vară sau Postul Paștelui. Îți lasă gura apă.
Pentru ca salată să iasă exact ca în Grecia, e bine să folosiți oregano grecesc care nu este prea uscat, pe care îl puteți achiziționa de la magazinele de specialitate. Cine ține post, poate înlocui cu succes brânza feta cu cea vegetală.
Ingrediente necesare
Pentru o salată cu adevărat specială, care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 linguri cu ulei de măsline, 300 g Orzo (se găsește în orice supermarket, dar și în alte magazine), 400 g roșii cherry, 1 ceapă roșie mică, 1 castravete, 2 mâini de măsline Kalamata. Dar și 30 g frunze de busuioc proaspăt, plus 15 g mărar proaspăt.
Pentru dressingul de salată mai aveți nevoie de 3 linguri cu ulei de măsline, 4 lingurițe cu oțet de vin roșu, 1 ½ linguriță cu oregano uscat, coaja de la o lămâie. Pentru asezonare și decorare e nevoie de sare după gust, piper negru după gust, 180 g brânză feta tăiată în cuburi sau brânză vegetală pentru persoanele care țin post.
Mod de preparare
Încălziți puțin ulei de măsline într-o cratiță și adăugați boabele de Orzo. Gătiți până când începe să se coloreze, amestecând regulat. Puneți apoi apă clocotită, puțină sare și lăsați la fiert un sfert de oră până se înmoaie și se gătește al-dente. Scurgeți pastele și clătiți sub un jet de apă rece până când apa va deveni limpede. În acest fel, Orzo nu va deveni prea moale. Puneți deoparte pentru a se mai scurge apa.
Pregătiți dressingul pentru salata grecească
Pentru dressing, asigurați-vă că aveți ingrediente proaspete și de bună calitate. Amestecați uleiul cu puțin oțet de vin roșu pentru a adăuga aciditate, coajă de lămâie pentru o prospețime delicioasă și, bineînțeles, oregano grecesc dacă aveți. Într-un vas mic, combinați toate ingredientele împreună, asezonați și amestecați foarte bine pentru a le combina.
Pregătiți salata
Tăiați în sferturi roșiile cherry, tăiați fin ceapa și castravetele, iar măslinele în sferturi. Dacă vi se pare că ceapa roșie are o aromă prea puternică, treceți printr-un jet de apă. Turnați pastele Orzo într-un castron mare și adăugați legumele pentru salată. Tăiați grosier ierburile proaspete și puneți în amestec. Turnați dressingul pentru salată și amestecați. Adăugați feta tăiată cubulețe sau brânza vegetală și amestecați ușor. Gustați și, dacă este nevoie, asezonați cu ceva mai multă sare și piper înainte de a servi.
Sfat: Pentru o aromă maximă, lăsați salata să se marineze timp de aproximativ o oră înainte de a o servi. Cine dorește poate folosi în loc de Orzo, diferite tipuri de paste.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook