Simona Ionescu / Redactor Șef

Altfel de ardei umpluți. Rețeta doamnelor care știu cum să cucerească un bărbat

Altfel de ardei umpluți. Rețeta doamnelor care știu cum să cucerească un bărbat
Dacă ardeii umpluți sunt în topul preferințelor culinare, a venit timpul să încercați o altfel de rețetă. Fără carne, dar cu brânză din belșug. Dacă mai puneți și un strop de iubire, atunci secretul e garantat.

Nimeni nu refuză o porție delicioasă de ardei umpluți. Dar ce-ar fi dacă ați renunța la carne sau orez și îi veți pregăti după o rețetă cu totul altfel? Sunt minunați!

Ingredientele necesare

Aveți nevoie de puțină imaginație și această fantastică rețetă și orice bărbat vă cade la picioare. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a vă face remarcată sunt: 3 ardei grași de culori diferite (ca să arate perfect în farfurie), bine spălați.

Precum și ½ cană cu sos marinara, ½ cană cu baby spanac, ½ cană cu brânză mozzarella mărunțită, ¼ cană cu brânză ricotta, câteva bucățele de anghinare, ¼ cană cu măsline negre.

Mod de preparare sos marinara

Rețeta celor mai buni ardei umpluți cu brânză

Pentru a prepara sosul marinara, aveți nevoie de sos de roșii, usturoi, ulei de măsline, oregano, busuioc, sare și piper, vin alb. Puneți ulei pe foc, apoi usturoiul zdrobit și căliți timp de câteva minute. Adăugați vinul, și lăsați să fiarbă trei-patru minute. Puneți apoi sosul de roșii, oregano și puțin busuioc. Fierbeți timp de 20-25 de minute până se îngroașă. Asezonați cu sare și puțin ardei chilli uscat.

Mod de preparare ardei umpluți

Puneți hârtie pergament într-un vas de copt și așezați ardeii tăiați sub formă de cupă. Puneți în straturi sos marinara, spanacul, mozzarella, ricotta, anghinarea și măslinele. Introduceți la cuptor și păstrați până când ardeii sunt bine făcuți.

Beneficiile consumului de ardei

Ardeii au o mulțime de avantaje. Sunt săraci în calorii și plini de nutrienți buni, vitaminele A și C, potasiu, acid folic și fibre.

Specialiștii spun că cei mai nutritivi sunt cei de culoare roșie, întrucât conțin de aproape 11 ori mai mult betacaroten și de 2 ori mai multă vitamina C de cât frații lor verzi sau portocalii. În ceea ce privește ardeii iuți, aceștia conțin capsaicină, un compus care ajută la atenuarea durerilor.

Sursă foto: g4food.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre