Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinta turcească cu o vechime de sute de ani. Rețeta a rămas și acum în topul celor mai bune preparate

Plăcinta turcească cu o vechime de sute de ani. Rețeta a rămas și acum în topul celor mai bune preparate
Realizată din aluat foarte subțire și carne tocată, Lahmacum este unul dintre cele mai gustoase preparate turcești. Rețeta este extrem de veche și se potrivește perfect cu un ayran alături.

Lahmacum are o istorie veche și se spune că preparatul ar fi fost găsit în Regatul Babiloniei. Delicatesa e asumată de Turcia, dar face furori în Siria, Iran, Irak și Liban. Nu există nici o înregistrare care să ateste cum a intrat în bucătăria otomană sau turcească. Iată rețeta care trebuie încercată de orice gospodină.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un Lahmacum ca în țările Orientului Mijlociu, aveți nevoie de următoarele ingrediente. Pentru umplutură vă sunt necesare 350 g carne de vită tocată, 1 ceapă tocată mărunt, ½ cană cu pătrunjel tocat mărunt, 2 roșii răzuite, 3 căței de usturoi tăiați fin, 1 lingură cu pastă de roșii.

Se adaugă și 1 lingură cu pastă de ardei roșu, ½ linguriță cu piper negru, ½ linguriță cu pulbere de chimen, 1 linguriță cu sare, ¼ cană cu ulei de măsline. Aluatul se prepară din 2 căni cu făină, 1 linguriță cu drojdie uscată, 1 linguriță cu sare, 1 linguriță cu zahăr, 1 cană cu apă călduță, 2 linguri cu ulei de măsline.

Mod de preparare

Lahmacum are sute de ani vechime și este una din rețetele preferate  de turci, sirieni, iranieni…

Se pune făina într-un castron și se adaugă drojdia, sarea și zahărul. Se amestecă uleiul de măsline cu apa călduță. Faceți o adâncitură în centrul făinii și turnați în acest loc amestecul de ulei de măsline și apă călduță, amestecând apoi cu mâna.

Frământați câteva minute până când obțineți un aluat neaderent și moale. Puteți adăuga puțină apă sau făină suplimentară dacă este necesar. Dați o formă de bilă aluatului și acoperiți-l cu un prosop curat. Lăsați să se odihnească aproximativ 40 de minute.

În acest timp pregătiți umplutura, amestecând foarte bine toate ingredientele. Întindeți puțină făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 10-12 bucăți egale. Aveți grijă ca blaturile de cocă să fie subțiri. Preîncălzește cuptorul la 220 C, apoi scădeți la 180C. Puneți aluatul, adăugați umplutura și întindeți bine cu lingura. Se lasă în cuptor în jur de un sfert de oră.

Sursă foto: turkishfoodie.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre